„Porsche“ visureigį „Cayenne“ pavertė nauju modeliu: pristatė kupė versiją

„Porsche“ išplėtė savo didžiausio miesto visureigio „Cayenne“ gamą ir pristatė dar sportiškiau atrodantį modelį – „Cayenne Coupe“. 

 Porsche Cayenne Coupe.<br> Gamintojo nuotr.
 Porsche Cayenne Coupe.<br> Gamintojo nuotr.
 Porsche Cayenne Coupe.<br> Gamintojo nuotr.
 Porsche Cayenne Coupe.<br> Gamintojo nuotr.
 Porsche Cayenne Coupe.<br> Gamintojo nuotr.
 Porsche Cayenne Coupe.<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 22, 2019, 12:51 PM, atnaujinta Mar 22, 2019, 12:53 PM

Modelis turi naują galinę dalį, adaptyvų oro aptaką bei dvi skirtingas stogo koncepcijas – standartiškai montuojamas panoraminis stiklinis stogas, o papildomai užsakomas pagamintas iš anglies pluošto. Antroje sėdynių eilėje – dvi atskiros sėdėjimo pozicijos.

Didelis keturvietis automobilis – natūralus „Porsche“ žingsnis po to, kai pernai pasirodė „Audi Q8“, o kiti gamintojai taip pat atranda didelių, nebūtinai pačių praktiškiausių, bet ypač prabangių miesto visureigių nišą.

Aktyvi aerodinamika

Didžiausias „Cayenne Coupe“ išskirtinumas yra naujas eksterjeras.

Automobilio stogo linija yra apie 20 mm žemesnė, o ją pratęsia bei išryškina virš galinio stiklo sumontuotas oro aptakas. Priekinis stiklas bei statramsčiai yra nuožulnesni nei „Cayenne“ modelyje, o perprojektuotos galinės durys bei sparnai automobilį padarė 18 mm platesnį. 

Galinis registracijos numeris yra integruotas į buferį – dėl šio sprendimo automobilis atrodo dar labiau prigludęs prie žemės. 

Naujausias „Cayenne Turbo“ modelis buvo pirmasis SUV, turėjęs aktyvų aerodinamikos elementą – galinį stogo oro aptaką, kurio pozicija kinta priklausomai nuo važiavimo greičio. 

„Cayenne Coupe“ aktyvios aerodinamikos srityje pažengė dar toliau – kiekviename modelyje stogo oro aptakas derinamas su adaptyviu galiniu spoileriu. Harmoningai į modelio siluetą integruotas spoileris, važiuojant greičiau nei 90 km/val., pakyla 135 mm – taip padidinamas galinės ašies sukibimą su keliu. 

Dvi stogo versijos

Standartiškai „Cayenne Coupe“ montuojamas didelis 2,16 kv. m. panoraminis stogas. 0,92 kv. m. įstiklintas plotas dengiamas užtraukiama užuolaida.

Papildomai užsakomo iš anglies pluošto pagaminto stogo kontūrai bei centrinė siūlė primena sportinį „Porsche 911 GT3 RS“. Tokio tipo stogas užsakomas kartu su trimis automobilio svorį mažinančiais sportiniais paketais – juose taip pat yra „Sport Design“ aksesuarai, lengvi 22 colių „GT Design“ ratlankiai, anglies pluošto ir „Alcantara“ detalės interjere bei šachmatine tekstūra išsiuvinėti sėdynių centrai. Kartu su tokiu paketu „Cayenne Turbo Coupe“ modelyje montuojama sportinė išmetimo sistema.

Automobilyje yra keturios sėdėjimo vietos. Vairuotojas ir šalia jo esantis keleivis sėdi ant sportinių aštuoniomis kryptimis reguliuojamų sėdynių su dailiai integruotais galvos atlošais.

„Cayenne Coupe“ gale taip pat sumontuotos dvi sėdynės, o per vidurį tarp jų įmontuotas porankis. Keleiviai gale sėdi 30 mm žemiau nei „Cayenne“ modelyje.

Bagažinės talpa – 625 litrai, o nulenkus galines sėdynes, ji padidėja iki 1 540 l („Cayenne Turbo Coupe“ – nuo 600 iki 1 510 l).

Inovatyvi pakaba ir varikliai

Šiame modelyje yra visos trečiosios kartos „Cayenne“ esančios naujovės: pažangi pakabos sistema, galingi varikliai ir išmanios technologijos.

Pristatymo metu „Cayenne Coupe“ siūlomas su dviem varikliais. Šešių cilindrų 3,0 l variklis su turbokompresoriumi pasiekia 250 kW (340 AG) pajėgumą bei 450 Nm sukimo momentą. 

Standartinėje jo įrangoje montuojamas „Sport Chrono“ paketas, su kuriuo automobilis iki 100 km/val. įsibėgėja per 6 sek., o pasirinkus papildomus svorį mažinančius sportinius paketus – per 5,9 sek. Didžiausias šio automobilio greitis yra 243 km/val.

Galingiausias gamoje „Cayenne Turbo Coupe“ turi 4 litrų V8 variklį su dviem turbokompresoriais. Jis pasiekia 404 kW (550 AG) pajėgumą ir didžiausią 770 Nm sukimo momentą. Šio modelio spurtas nuo 0 iki 100 km/val. užtrunka vos 3,9 sek., o didžiausias jo greitis – 286 km/val.

Standartinėje įrangoje abu modeliai turi kintamos galios vairo stiprintuvo „Power Steering Plus“ sistemą, 20 colių lengvojo lydinio ratlankius, parkavimo jutiklius priekyje ir gale, galinio vaizdo kamerą, aktyvią pakabos valdymo sistemą „Porsche Active Suspension Management“ (PASM) bei „Sport Chrono“ paketą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.