„Tesla Cybertruck“ neturi šansų būti sertifikuotas Europoje

Amerikiečių kompanijos „Tesla“ pristatytas ir daug kalbų sukėlęs elektrinis pikapas, nors ir sulaukęs tūkstančių išankstinių užsakymų greičiausiai negalės važinėtis Europos gatvėmis, komentavo Vokietijos TUV sertifikavimo ekspertas.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2019, 12:37 PM

„Bazinis „Teslos“ konceptas prasilenkia su Europos saugumo filosofija. Nors viduje sėdintys automobilio keleiviai jame jaučiasi saugūs, tai tik iliuzija, kurią sukelia tvirtai atrodantis kėbulas. Norint, kad jis atitiktų visus saugumo reikalavimus reikėtų iš esmės keisti automobilio struktūrą“, – kalbėjo Stefanas Telleris

Per „Cybertruck“ pristatymą buvo demonstruojamas kėbulo tvirtumas, bet būtent tai, pasak eksperto, ir yra viena iš problemų. Avarijos metu deformuodamasis automobilio kėbulas sugeria didelę dalį smūgio, taip apsaugodamas keleivius. Šio elektrinio pikapo atveju smūgio jėga būtų nesugerta, tad visa tektų žmogaus kūnui, o oro pagalvės greičiausiai situacijos smarkiai negelbėtų.

Lygiai taip pat nesaugūs būtų ir pėstieji avarijos atveju. „Automobilio priekis neturi būti per kietas“,- sakė ekspertas.

Automobilių sertifikavimas Europoje ir Amerikoje skiriasi iš esmės. Norint sertifikuoti automobilį Europoje jis turi atitikti virš 50 įvairių standartų, o pačiame procese dalyvauja tiek gamintojas, tiek įgaliotos įmonės, tikrinančios atitikimą. Amerikoje, tuo tarpu, pats gamintojas nustato ar jų automobilis yra tinkamas važinėti gatvėmis ir to pakanka, kad būtų leidžiama jį pardavinėti.

Panašu, kad Elonas Muskas turės gerokai perdaryti savo pikapą jei norės išplėsti jo pardavimus ir į senąjį žemyną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.