„Volkswagen“ pasirengusi derėtis su masinį ieškinį Vokietijoje pateikusiais vairuotojais

Vokietijos automobilių gamybos milžinė „Volkswagen“ (VW) ketvirtadienį pranešė planuojanti pradėti derybas dėl galimos taikos sutarties, susijusios su masiniu ieškiniu, kurį iškėlė šimtai tūkstančių Vokietijos dyzelinių automobilių savininkų dėl įrangos, skirtos suklastoti išmetamų dujų duomenis bandymų metu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2020, 2:36 PM

„Volkswagen“ ir Vokietijos vartotojų teisių apsaugos asociacija (VZBV) susitarė pradėti derybas dėl galimo susitarimo“, – teigiama bendrovės pranešime.

Ir VW, ir VZBV pažymėjo, kad „diskusijos dar yra labai ankstyvame etape ir kad nėra jokių garantijų“, jog susitarimas bus pasiektas, tačiau kad tikisi rasti „pragmatišką ir klientams naudingą sprendimą“.

Prie masinio ieškinio prisijungė maždaug 400 tūkst. dyzelinių transporto priemonių savininkų.

2015 metų rudenį „Volkswagen“ pripažino, jog 11 mln. visame pasaulyje parduotų dyzelinių automobilių – o tai daugiausia buvo „Volkswagen“ markės automobiliai, nors tarp jų buvo ir „Audi“, „Porsche“, „Škoda“ bei „Seat“ markių transporto priemonių, – buvo įdiegusi vadinamuosius išderinimo įtaisus, kad šios transporto priemonės atliekant jų taršos bandymus atrodytų ekologiškesni negu iš tikrųjų yra.

Dyzelgeitas“ „Volkswagen“ grupei jau atsiėjo daugiau kaip 30 mlrd. eurų, kuriuos teko skirti automobilių išpirkimui, baudoms ir kompensacijoms. Taip pat buvo suduotas didžiulis smūgis reputacijai.

Visgi net bylą nagrinėjant pagal masinį ieškinį, dyzelinių automobilių savininkams Vokietijoje greičiausiai teks laukti ilgus metus, kol baigsis teismo procesas, ir nėra garantijų, kad jie gaus kompensacijas.

Savo tinklalapyje teigė VZBV pažymėjo, kad pasiūlymas dėl taikos sutarties įsigaliotų, jei jį patvirtintų mažiausiai 70 proc. ieškovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.