„Tesla“ sumažino Šanchajuje gaminamų elektromobilių „Model 3“ pradinę kainą

JAV bendrovė „Tesla“ sumažino Kinijoje, Šanchajaus gamykloje gaminamų elektromobilių „Model 3“ pradinę kainą. Ji krito 9 proc. – iki 323,8 tūkst. juanių (41,7 tūkst. eurų).

„Tesla“ sumažino ir papildomų pasirinkimų, tokių kaip kėbulo spalva ir didesnio pravažumo padangos, kainas.<br>Gamintojo nuotr.
„Tesla“ sumažino ir papildomų pasirinkimų, tokių kaip kėbulo spalva ir didesnio pravažumo padangos, kainas.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2020, 5:25 PM

O taikant Kinijos vyriausybės teikiamas subsidijas, „Model 3“ kainos prasidės nuo 299,05 tūkst. juanių.

Tokiu būdu modelio „Model 3“ kainos priartėjo prie Kinijos bendrovės „Xpeng Motor“ elektromobilio P7 kainų, kurio pardavimo kaina prasideda nuo 240 tūkst. juanių.

Tuo tarpu Kinijos gamintojos NIO pigiausias elektrinis visureigis kainuoja 358 tūkst. juanių.

„Tesla“ taip pat sumažino papildomų pasirinkimų, tokių kaip kėbulo spalva ir didesnio pravažumo padangos, kainas. Į automobilio pardavimo kainą neįtraukta buitinė įkrovimo stotelė, kuri kainuos dar 8 tūkst. juanių.

Iki metų pabaigos bendrovė planuoja padidinti vietinių komponentų dalį iki 100 proc., o tai gali prisidėti prie tolesnio kainų mažinimo, pažymėjo Šanchajaus gamyklos gamybos vadovas.

Gruodžio pabaigoje Kinijos pramonės ir informacijos ministerija įtraukė elektromobilius „Model 3“ į sąrašus modelių, kuriems nebus taikomas 10 proc. mokestis.

Be to, Kinijoje pagamintiems „Tesla“ automobiliams taikoma valstybinė programa, pagal kurią kompensuojama maždaug 25 tūkst. juanių nuo automobilio kainos.

„Tesla“ taip pat paskelbė iš Kinijos bankų pritraukusi 11,25 mlrd. juanių (1,44 mlrd. eurų) lėšų, kurios bus investuojamos į bendrovės padalinį Šanchajuje. Kalbama apie 9 mlrd. juanių vertės kredito liniją, užtikrintą žemės sklypu ir gamyklos pastatais Šanchajuje, taip pat apie neužtikrintą 2,25 mlrd. juanių kredito liniją.

Pirmieji penkiolika „Model 3“ automobilių, pagamintų Šanchajaus gamykloje „Gigafactory 3“, gamyklos darbuotojams buvo perduoti gruodžio 30 dieną.

Bendrovė planuoja pradėti elektrinių transporto priemonių pristatymo klientams procesą nuo sausio 7 dienos.

Šanchajuje esanti gamykla per savaitę pagamina 1 tūkst. automobilių, o per metus tikimasi padvigubinti produkciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.