„Fiat Chrysler“ kartu su „Foxconn“ įsteigs bendrąją įmonę, kurioje kur elektrinius automobilius

Italijos-JAV automobilių gamintoja „Fiat Chrysler“ (FCA) ir „iPhone“ telefonų surinkimu užsiimanti Taivano bendrovė „Foxconn“ ketina sukurti bendrąją įmonę, kurioje bus kuriami elektriniai automobiliai ir bus vystomi prie interneto ryšio prisijungiantys automobiliai, pranešė abi bendrovės.

"Reuters"
"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė, ELTA

Jan 17, 2020, 1:54 PM

„Reuters“ skelbia, kad FCA penktadienį patvirtino kalbas apie vykstančias derybas su „Foxconn“ valdančia įmone „Hon Hai“ – buvo aptariamos galimybės sukurti abiejų pusių po 50 proc. valdomą bendrąją įmonę, kurioje būtų imamasi kurti naujos kartos baterijomis varomus automobilius Kinijos rinkai.

Italijos-JAV automobilių gamintoja, šiais metais turinti pristatyti savo pirmąjį elektrinį automobilio modelį, susivienydama su kita įmone nori įgyti pranašumo baterijomis varomų automobilių rinkoje.

Toks jėgų suvienijimas „leis abiem pusėms sujungti automobilių dizaino, inžinerijos ir gamybos pajėgumus kartu su mobiliųjų telefonų programinės įrangos technologijomis, bandant susitelkti į augančią elektrinių transporto priemonių rinką“, teigiama FCA pranešime.

FCA teigimu, šiuo metu yra ruošiamas sandoris, kuriame bus įtvirtinami galutiniai įpareigojantys susitarimai – abi bendrovės jį pasirašyti turi per ateinančius kelis mėnesius. Tačiau automobilių gamybos bendrovė pridūrė, kad nėra jokių garantijų, jog sandoris bus paruoštas per numatytą laikotarpį.

„Foxconn“ jau kurį laiką investuoja į įvairias ateities transporto technologijas kuriančias bendroves, tokias kaip Kinijos pavėžėjimo bendrovę „Didi Chuxing“ ir Kinijos elektrinių transporto priemonių startuolius „Byton“ ir „Xpeng“.

„Foxconn“ taip pat yra investavusi į Kinijos baterijų gamybos milžinę „CATL“ ir dar daugybę kitų Kinijos transporto technologijų startuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.