Grasinimas įvesti muitus ES automobiliams per derybas JAV nebuvo paminėtas

JAV grasinimai įvesti papildomus muitus Europos automobiliams per šią savaitę Vašingtone įvykusias derybas su Amerikos prekybos pareigūnais nenuskambėjo, pareiškė už prekybą atsakingas Europos Komisijos narys Philas Hoganas (Filas Hoganas).

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 11:00 AM

Kiek anksčiau Vokietijos gynybos ministrė patvirtino JAV laikraštyje „The Washington Post“ pasirodžiusį pranešimą apie tai, kad Jungtinės Valstijos grasina nustatyti 25 proc. importo muitą Europos eksportuojamiems automobiliams ir reikalauja, kad trys Europos Sąjungos (ES) valstybės narės didintų spaudimą Iranui.

„Tai nebuvo paminėta, tai vargu ar buvo paminėta, – pareiškė Ph. Hoganas reporteriams Vašingtone. – Manau, tai turėtų būti gera žinia Vokietijai.“

Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija šią savaitę oficialiai apkaltino Iraną pažeidus 2015 metų daugiašalį branduolinį susitarimą. Tai įvyko praėjus savaitei po to, kai to slaptai pareikalavo JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), pagrasinęs priešingu atveju įvesti papildomus importo muitus automobiliams, trečiadienį pranešė „The Washington Post“.

D. Trumpui 2018 metais vienašališkai pasitraukus iš branduolinio susitarimo, Teheranas iš dalies atnaujino savo branduolinės programos įgyvendinimą.

Vokietijos gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer (Anegret Kramp-Karenbauer) per ketvirtadienį įvykusią spaudos konferenciją pareiškė, jog toks „grasinimas ... išties egzistuoja“.

Tačiau Ph. Hoganas pareiškė apie tariamus grasinimus sužinojęs per žiniasklaidą.

„Man tikrai apie tai nebuvo pranešta“, – pareiškė jis.

D. Trumpas nuo 2018 metų grasina papildomai apmokestinti importuojamus automobilius, kad galėtų apginti JAV automobilių gamintojus. Šie jo grasinimai ypač didelį nerimą sukėlė Japonijos ir ES automobilių gamintojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.