Būsimos „Tesla“ gamyklos vietoje Vokietijoje sunaikintos septynios karo laikų bombos

Vokietijos policija sekmadienį pranešė, kad specialistai saugiai sunaikino septynias Antrojo pasaulinio karo laikų bombas, aptiktas ruošiant sklypą pirmajai Europoje amerikiečių bendrovės „Tesla“ gamyklai, kuri įsikurs visai šalia Berlyno.

  Vokietijos policija sekmadienį pranešė, kad specialistai saugiai sunaikino septynias Antrojo pasaulinio karo laikų bombas, aptiktas ruošiant sklypą pirmajai Europoje amerikiečių bendrovės „Tesla“ gamyklai, kuri įsikurs visai šalia Berlyno.<br>AFP/Scanpix nuotr.
  Vokietijos policija sekmadienį pranešė, kad specialistai saugiai sunaikino septynias Antrojo pasaulinio karo laikų bombas, aptiktas ruošiant sklypą pirmajai Europoje amerikiečių bendrovės „Tesla“ gamyklai, kuri įsikurs visai šalia Berlyno.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2020, 7:54 PM

Bombų pašalinimo operacija buvo baigta „be jokių problemų“, naujienų agentūrai DPA pažymėjo policijos atstovas.

Sunaikintos bombos buvo palyginti nedidelės, o jas karo metu numetė Jungtinių Valstijų oro pajėgos.

Praėjus maždaug 75 metams nuo Antrojo pasaulinio karo, Vokietijoje vis dar randama nesprogusių sprogmenų. Dažnai tai įvyksta atliekant statybos darbus.

Elektrinių automobilių pradininkė „Tesla“ praėjusią savaitę susitarė dėl 300 hektarų ploto žemės sklypo Gryneidėje į rytus nuo Berlyno įsigijimo už 40,9 mln. eurų.

Šioje vietoje iškils pirmoji Europoje JAV technologijų bendrovės „Gigagamykla“.

„Tesla“ teigė planuojanti pradėti gaminti modelius „Model Y“ ir „Model 3“ jau 2021 metais, o galiausiai minėtoje gamykloje bus gaminama po 500 tūkst. automobilių per metus.

Nors daugelis vietos valdininkų ir gyventojų džiaugiasi tūkstančiais naujų darbo vietų, kurios bus sukurtos regione, projektas sukėlė ir ginčų pasirinkto sklypo miškingoje vietoje.

Kritikai teigia, kad planuojamas miškų naikinimas bus žalingas vietos gyvūnijai ir gali sukelti pavojų geriamojo vandens tiekimui.

Pastarąsias savaites dešimtys žmonių protestavo prieš „Tesla“ žengimą į regioną.

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas šeštadienį tviteryje gynė planus pastatyti gamyklą.

„Panašu, kad reikia paaiškinti keletą dalykų!“, – tviteryje parašė verslininkas milijardierius.

Atsakydamas į kritiką, kad „Tesla“ gamykloje bus sunaudojama apie 300 kubinių metrų vandens per valandą, E. Muskas teigė, kad tai vyks tik piko metu ir „ne kiekvieną dieną“.

Jis taip pat teigė, kad minėtas miškas nėra natūraliai susiformavęs miškas.

„Šis miškas buvo pasodintas kartono žaliavos tikslais, o gamyklai bus panaudota tik nedidelė jo dalis“, – pridūrė E. Muskas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.