„Volkswagen“ atšaukia beveik 30 tūkst. „Transporter“ vanų

„Volkswagen“ komercinių transporto priemonių padalinys paskelbė atšaukiantis 29 400 dyzelinių penktos ir šeštos kartos „Transporter“ vanų, nes per bandymus jų taršos emisijų lygis buvo pernelyg aukštas.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius, ELTA

Jan 30, 2020, 5:44 PM

„Volkswagen“ atstovas patvirtino informaciją apie automobilių atšaukimą ir tikino, kad bendrovė pati informavo atsakingas institucijas, o atšaukimas esą pradėtas jau pernai lapkritį.

„Transporter“ vanų pavarų dėžės turi būti atnaujintos, teigė atstovas, pabrėždamas, kad automobiliuose nėra įdiegta sukčiauti skirta įranga, dėl kurios „Volkswagen“ įklimpo į „dyzelgeito“ skandalą. Atstovo teigimu, „Volkswagen“ jau informavo atšaukiamų automobilių vairuotojus ir atstovybes šalyse.

Vokietijos federalinės motorinių transporto priemonių institucijos (KBA) duomenimis, šalyje atšaukiama 8 700 vanų. Pasak KBA, vanų azoto oksidų emisijos viršijo Euro 5 standarte nustatytas ribas.

Atšaukiami penktos ir šeštos kartos „Volkswagen Transporter“ vanai, pagaminti nuo 2009 iki 2016 m. Vanai per bandymus viršijo taršos emisijų ribas važiuodami 100–120 km/h greičiu, nes tokiu greičiu važiuojantis automobilis automatiškai persijungdavo į septintą pavarą vietoj šeštos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.