„Mazda“ ruošiasi iš esmės atnaujinti automobilių modelius – skelbia poros metų pauzę

Japonijos automobilių gamintoja „Mazda Motor Corporation“ per artimiausius dvejus metus neišleis naujų modelių ir nenaujins esamų, kad galėtų susikoncentruoti į iš esmės naujos platformos kūrimą, rašo „Nikkei Asian Review“.

„Scanpix“ nuotr.
„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2020, 12:46 PM, atnaujinta Feb 24, 2020, 2:12 PM

Anot leidinio, „Mazda“ nusprendė ruoštis esminiam automobilių modelių atnaujinimui pagal naują jos prekės ženklo plėtros artimiausiais metais strategiją.

Pagal šiuos planus, kurie buvo atskleisti per „Mazda“ ataskaitą investuotojams, korporacija tikisi iki 2023 metų sukurti naują galinių ratų pavaros platformą ir kelis šešių cilindrų variklius – tiek benzininį, tiek ir dyzelinį, taip pat hibridinę sistemą.

Manoma, kad pasirodžius didesniems ir modernesniems „Mazda“ modeliams jos prekės ženklas persikels į „premium“ kategoriją ir konkuruos lygiomis sąlygomis bent jau su „Lexus“ ir „Infiniti“, o ilgainiui – ir su Vokietijos „didžiuoju trejetu“.

Vis dėlto, norint įgyvendinti tokią ambicingą strategiją šiai japonų korporacijai prireiks nemažų išteklių, todėl ji nusprendė susikoncertuoti į ateitį ir atsisakyti dabartinės produkcijos tobulinimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.