„Renault“ koncerno laukia neramios dienos: kai kurių modelių užsakymai krito net 90 proc.

Panašu, jog „Renault“ artimiausiu metu kreipsis į Prancūzijos vyriausybę dėl paramos, mat finansinė koncerno padėtis šiuo laikotarpiu yra itin prasta: skelbiama, jog kai kurių modelių užsakymai krito net 90 proc., skelbia „Automotive News“.

Skelbiama, jog kai kurių „Renault“ modelių užsakymai krito net 90 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skelbiama, jog kai kurių „Renault“ modelių užsakymai krito net 90 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2020, 2:39 PM

„Renault“ pirmininkas Jeanas-Dominique'as Senardas prancūzų laikraščiui „Le Parisien“ teigė, jog koncernas prašys valstybės garantijų, kaip ir kitos koronaviruso paveiktos šalies įmonės.

Žiniasklaida atkreipė dėmesį ir į potencialią automobilių gamintojo renacionalizavimo galimybę. Nuo 1996 metų privatizuotas koncernas šiuo metu patiria didžiausią nuosmukį per 24 metų laikotarpį.

Tiesa, J.Senardas pabrėžė, jog toks variantas net nėra svarstomas, mat ir 2008-2009 metais vykusios finansų krizės metu „Renault“ iš valstybės gavo paskolą, siekusią 3,2 milijardo dolerių, bei atsitiesė savo pastangomis.

Dar vasario mėnesį „Renault“ pranešė apie pirmuosius nuostolius per pastarąjį dešimtmetį. Skelbiama, jog šiuo metu šalies vyriausybė turi 15 proc. automobilių gamintojo akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.