Autoservisų meistrai papasakojo, kaip dabar vyksta padangų keitimas

Padangas keičiančių automobilių centrų darbuotojai tvirtina, kad dėl koronaviruso koreguojama padangų keitimo tvarka – jokių gyvų eilių, priimami tik iš anksto registruoti klientai. Tačiau specialistai įsitikinę: dėl sulėtėjusio gyvenimo padangų keitimo vajaus bent jau per pirmąsias dešimt balandžio dienų tikrai nebus.

Dėl sulėtėjusio gyvenimo padangų keitimo vajaus bent jau per pirmąsias dešimt balandžio dienų tikrai nebus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl sulėtėjusio gyvenimo padangų keitimo vajaus bent jau per pirmąsias dešimt balandžio dienų tikrai nebus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl sulėtėjusio gyvenimo padangų keitimo vajaus bent jau per pirmąsias dešimt balandžio dienų tikrai nebus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl sulėtėjusio gyvenimo padangų keitimo vajaus bent jau per pirmąsias dešimt balandžio dienų tikrai nebus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2020, 11:33 AM

Pagal Kelių eismo taisykles nuo balandžio 1-osios jau galima keisti žiemines padangas į vasarines. Važinėjantys dygliuotomis padangomis jas privalo pasikeisti iki balandžio 10 -osios.

Štai 14 metų padangas montuojantis panevėžietis Vygantas Janulevičius sako tokių metų nepamenantis. Artėja didysis padangų keitimas, tačiau servise – jokio sujudimo.

„Mažiau darbų, tikrai, vos vienas kitas pasitaiko. Anksčiau registruodavosi savaitėmis į priekį, o šiuo metu gal tik 3 užsirašiusius žmones turiu“, – pasakojo padangų montuotojas.

Neįprastai ramu ir didžiuosiuose autoservisuose – atvyksta vos vienas kitas klientas. Padangų prekyba užsiimančios bei šias montuojančios įmonės atstovas Aivaras Valentinavičius antrina V. Janulevičiui bei pabrėžia, jog daugelis nebūtiniausius darbus atidėję dėl koronaviruso baimės.

„Visi visko bijo, visi riboja judėjimą. Laiką leidžia namuose, kam pavyksta, dirba darbus iš namų, o jei ir tenka išvykti, tai tik tikslingai. Judesys labai sumažėjęs, tai atsiliepia ir servisų veiklai, mažėja darbo apimtys“, – lrytas.lt naujienų portalui teigė A.Valentinavičius.

Tiesa, dalis lietuvių nerimauti nelinkę: štai panevėžietis Antanas ką tik pasiėmė automobilį po techninės apžiūros. Sulaukus balandžio, vyras planuoja keisti ir padangas.

„Važinėtis tokiomis oro sąlygomis su žieminėmis padangomis nėra prasmės, o ir triukšmo jos daugiau skleidžia. Geriau pasaugosiu padangas kitai žiemai“, – dėstė mintis panevėžietis.

O štai iš to paties miesto gatvėmis važinėjantis Kęstutis vasarinėmis padangomis pasirūpino iš anksto. Esą dėl labai didelių eilių, su kuriomis susiduria kasmet.

„Noriu išvengti eilių. Apie 10 dienų pernai laukiau galimybės pasikeisti, o atvykus dar pusdienį teko laukti. Todėl nusprendžiau šį kartą iš anksto pasikeisti bei palaukti tas kelias dienas iki balandžio nevažinėdamas“, – sakė Kęstutis.

Tačiau specialistai įsitikinę: ko jau ko, bet eilių pirmosiomis balandžio dienomis šiemet tikrai neturėtų būti.

„Šiemet tikrai nebus to vasarinių padangų keitimo vajaus. Manome, jog žmonės ratų apavą keisis vėliau, procesas išsitęs. Aišku, jei tik servisai dar galės dirbti, iki birželio pirmosios visi turėtų pasikeisti ratus“, – pasakojo A.Valentinavičius. Vyras pridūrė, kad važiuojant normaliu tempu žiemines padangas sugadinti sunku.

Tuo metu padangų montuotojas V.Janulevičius įsitikinęs, jog keistis padangas šiomis dienomis aktualiausia važinėjantiems su dygliuotomis padangomis, mat po balandžio 10-osios dienos Lietuvoje bus draudžiama važinėti tokio tipo padangomis apautomis transporto priemonėmis.

Žinoma, koronavirusas koreguoja ir klientų priėmimo tvarką. Prie autoservisų nebesirikiuoja automobilių eilės, registracija vykdoma tik iš anksto.

„Mes griežtai pakiriame konkrečius laikus, jog žmonės nesibūriuotų be reikalo. Numatytu laiku atvažiuoja be eilės, sutartu laiku sumontuojame“, – aiškino A.Valentinavičius.

Tokios tvarkos nesilaiko tik pavieniai meistrai. Štai V.Janulevičius pasakojo, jog į dirbtuves užeiti leidžia tik daugiausia pažįstamiems žmonėms, kurie nesilankė užsienyje. Visų kitų esą prašo palaukti už serviso durų.

Specialistai atkreipė dėmesį, jog karantino laikotarpiu padangų prekyba persikėlė į elektroninę erdvę, o nei šių, nei pačių paslaugų kainos nuo praėjusių metų nesikeitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.