Automobilių pardavimai ES fiksuoja žemiausius rodiklius per 30 metų

Kovo mėnesį naujų automobilių ES parduota 55,1 proc. mažiau nei tą patį mėnesį praėjusiais metais. Pardavimai sumažėjo dėl pasaulyje siaučiančios COVID-19 pandemijos.

​Kovo mėnesį naujų automobilių ES parduota 55,1 proc. mažiau nei tą patį mėnesį praėjusiais metais. <br>rf123.com nuotr. 
​Kovo mėnesį naujų automobilių ES parduota 55,1 proc. mažiau nei tą patį mėnesį praėjusiais metais. <br>rf123.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2020, 10:37 AM

Šiemet kovą užregistruota tik 567 tūkst. naujų automobilių, tai mažiau nei pusė, lyginant su 2019 m. kovu, teigiama Europos automobilių gamintojų asociacijos (ACEA) apžvalgoje.

ACEA teigė, kad pardavimų „rodiklis žymiai nukrito dėl COVID-19 protrūkio“. Asociacijos atstovai tvirtino, kad „automobilių pardavimas didžiojoje dalyje Europos nevyksta dėl karantino ir kitų judėjimo suvaržymo priemonių“.

Procentine išraiška tai yra didžiausias visų laikų mėnesio pardavimų sumažėjimas, lyginant su tuo pačiu ankstesnių metų mėnesiu, tvirtino ACEA atstovė. Remiantis asociacijos tinklapyje skelbiamais duomenimis, tai žemiausias pardavimų kovo mėnesį rodiklis nuo 1990 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.