Pildosi blogiausias scenarijus: „Volkswagen“ apyvarta smuko milijardais eurų

Smunkanti automobilių paklausa ir gamybos trukdžiai, kuriuos sukėlė koronaviruso krizė, pirmąjį šių metų ketvirtį smarkiai paveikė Vokietijos automobilių gamintoją „Volkswagen“.

Smunkanti automobilių paklausa smarkiai paveikė Vokietijos automobilių gamintoją „Volkswagen“.<br>T.Bauro nuotr.
Smunkanti automobilių paklausa smarkiai paveikė Vokietijos automobilių gamintoją „Volkswagen“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-17 15:44, atnaujinta 2020-04-17 15:50

Didžiausia pasaulio automobilių gamintoja penktadienį pranešė, kad, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu, pirmąjį šių metų ketvirtį klientams buvo pristatyta 23 proc. mažiau automobilių – iš viso apie 2 mln.

Nuosmukis buvo itin ryškus praėjusį mėnesį, kadangi, lyginant su 2019-ųjų kovu, jo metu buvo pristatyta 37,6 proc. mažiau naujų automobilių.

Kaip ir dauguma kitų automobilių gamintojų, dėl koronaviruso užsikrėtimo rizikų ir trukdžių tiekimo grandinėse „Volkswagen“ buvo priversta uždaryti visas savo gamyklas ir mažmeninės prekybos vietas.

„Volkswagen“ ketvirtadienį paskelbė, kad nepasieks 2020 metų prognozių – grupė suskaičiavo, kad pirmajame ketvirtyje apyvarta nukris iki 55 mlrd. eurų, kai praėjusiais metais ji siekė 60 mlrd. eurų.

Grupė kitą savaitę ketina atnaujinti gamybą. Darbo vietose ketinama įvesti apsaugos priemonių. Kinijoje darbą tesia jau beveik visos grupės gamyklos.

Penktadienį apie nukritusius pardavimus pranešė kita automobilių gamintoja „Porsche“, tačiau kritimas nebuvo toks smarkus, koks buvo prognozuojamas anksčiau. Prabangių automobilių bendrovė nuo sausio iki kovo mėnesio klientams pristatė apie 53 tūkst. automobilių – 5 proc. mažiau, nei pirmajame 2018 metų ketvirtyje.

„Porsche“ generalinis direktorius Oliveris Blume‘as anksčiau skaičiavo, kad pristatymai smuks apie 10 proc. Didžiausi pristatymų kritimai užfiksuoti Kinijoje ir Jungtinėse Valstijose – po 17 ir 20 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.