Keleivių srautai nė iš tolo neprimena matytų iki karantino

Vyriausybei pamažu švelninant karantino sąlygas ir judėjimo ribojimus, keleivių vežėjai pripažįsta, kad gyventojai kol kas neskuba naudotis jų siūlomomis paslaugomis. Pasak jų, paskutinio laikotarpio duomenys rodo, kad vėl atnaujinti keliones tarp miestų ryžtasi apie 30-40 proc. keleivių.

Balandžio viduryje „Kautra“ atnaujino susisiekimą tarpmiestiniais autobusais.<br>D.Umbraso nuotr.
Balandžio viduryje „Kautra“ atnaujino susisiekimą tarpmiestiniais autobusais.<br>D.Umbraso nuotr.
Balandžio viduryje „Kautra“ atnaujino susisiekimą tarpmiestiniais autobusais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Balandžio viduryje „Kautra“ atnaujino susisiekimą tarpmiestiniais autobusais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Balandžio viduryje „Kautra“ atnaujino susisiekimą tarpmiestiniais autobusais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Balandžio viduryje „Kautra“ atnaujino susisiekimą tarpmiestiniais autobusais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Malvina Baužytė, ELTA

May 16, 2020, 10:23 AM

Keleivių vežėjos „Kautra“ marketingo vadovo Mindaugo Sakalausko teigimu, šiuo metu atnaujinta beveik pusė – apie 50 proc. – reisų. Pasak jo, nors papildomi tarpmiestinio susisiekimo maršrutai atnaujinami nuolat, gyventojai pasyviai naudojasi siūlomomis paslaugomis.

„Kiekvieną savaitę atnaujiname papildomus reisus, jų būna apie 10-20. Vis plečiame geografiją, bet tų žmonių tolokai nuo to skaičiaus, kuris buvo prieškriziniu laikotarpiu. Yra krypčių, kurios atrodo neblogai, pavyzdžiui, susisiekimas su Vilniumi. Bet tai nėra tie skaičiai, kurie buvo matyti iki krizės“, – naujienų agentūrai „Elta“ sakė M.Sakalauskas.

Pasak pašnekovo, keleivių skaičius tarp didžiųjų miestų siekia maždaug 40 proc. prieškrizinio lygio, tačiau, anot jo, tarp mažųjų miestų jis galimai dar mažesnis.

„Tikimės, kad šylantys orai, gerėjanti situacija paskatins žmones keliauti“, – pridūrė „Kautros“ atstovas.

Jis patikino, kad saugumo reikalavimai keliaujantiems autobusais lieka tokie patys: privalomas kaukių dėvėjimas, rankų dezinfekavimas, saugių atstumų laikymasis. Tačiau, kaip teigė M.Sakalauskas, tam tikros priemonės galėtų būti švelninamos ir autobusais keliaujantiems asmenims.

Balandžio viduryje „Kautra“ atnaujino susisiekimą tarpmiestiniais autobusais. Atnaujinus veiklą, pirmieji autobusai pradėjo kursuoti tarp didžiųjų šalies miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus. Balandžio mėnesio gale ir gegužės pradžioje įmonė paskelbė atnaujinanti papildomus tarpmiestinio susisiekimo maršrutus.

„Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos departamento atstovė Rūta Atroškaitė sakė, kad, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, kelionėmis traukiniais naudojasi apie trečdalis keleivių.

Jos teigimu, bendrovei pirmadienį grąžinus 17 reisų, iš viso šiuo metu važiuoja 137 iš visų 226 „Lietuvos geležinkelių“ traukinių reisų.

„86 reisai vis dar laikinai sustabdyti, o jų grąžinimą atliksime etapais. Nesame apsibrėžę griežtos datos, kada grąžinsime juos, į situaciją žiūrime lanksčiai“, – teigė R.Atroškaitė.

Visuotinis karantinas Lietuvoje tęsiasi nuo kovo 16 iki gegužės 31 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.