Naujoji Vyriausybė peržiūrės visas mokesčių lengvatas – tarp jų ir taikomas kurui

Paskirtoji finansų ministrė Gintarė Skaistė, kalbėdama apie lengvatas žymėtam dyzelinui, sako, kad planas yra iki kadencijos pabaigos jų atsisakyti.

Planas yra peržiūrėti visas lengvatas ir įsivertinti, kiek jos šiuo metu tikslingos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Planas yra peržiūrėti visas lengvatas ir įsivertinti, kiek jos šiuo metu tikslingos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Skaistė.<br>T.Bauro nuotr.
G.Skaistė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 9:23 AM, atnaujinta Dec 8, 2020, 9:26 AM

„Kalbant apie lengvatas, kurios susijusios su kuru, žymėtu dyzelinu, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, yra planas atsisakyti lengvatų iškastiniam kurui. Turbūt laipsniškai mes prie to taip pat prieisime, skatindami žaliąjį vartojimą ir žaliąjį ūkininkavimą per paramą ir subsidijas, pereisime prie to, kad tų lengvatų būtų atsisakyta“, – LRT radijui antradienį sakė G.Skaistė.

Ji nurodė, kad planas yra peržiūrėti visas lengvatas ir įsivertinti, kiek jos šiuo metu tikslingos.

„Kai kurios buvo įvestos vienu laikotarpiu, kai norėjome paskatinti vieną ar kitą verslą plėstis. Tarkime, lengvatos viešbučiams dabar įvestos, nes jiems sunki situacija, bet galbūt po 5 metų situacija keisis ir reikėtų peržiūrėti, ar jos vis dar bus tikslingos tai dienai“, – sakė paskirtoji finansų ministrė.

G.Skaistė taip pat teigė, kad ateityje bus kuriama darbo grupė, kurioje bus ieškoma sprendimų dėl teisingesnio pajamų apmokestinimo.

„Dėl pajamų apmokestinimo sudarysime darbo grupę ateinančiais metais ir bandysime nustatyti, kad mokesčių sistema ne tik ūkininkų atžvilgiu, bet ir visų verslo formų atžvilgiu būtų teisingesnė ir vienodesnė, kad žmogus, vykdydamas tą pačią veiklą, būtų apmokestinamas vienodai“, – sakė paskirtoji finansų ministrė.

Vyriausybės programoje planuojama iki 2024 metų panaikinti visas mokesčių lengvatas naudojamam iškastiniam kurui, visiškai atsisakyti anglies bei naftos produktų vartojimo šilumos sektoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.