Uždegė žalią šviesą ketvirtos pagal dydį pasaulyje automobilių gamintojos sukūrimui

JAV ir Italijos automobilių gamintojos „Fiat Chrysler“ (FCA) akcininkai pirmadienį daugiau nei 99 proc. balsų dauguma patvirtino susijungimą su Prancūzijos „Peugeot Citroen“ (PSA), uždegdami žalią šviesą ketvirtos pagal dydį pasaulyje automobilių gamintojos sukūrimui.

Uždegė žalią šviesą ketvirtos pagal dydį pasaulyje automobilių gamintojos sukūrimui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Uždegė žalią šviesą ketvirtos pagal dydį pasaulyje automobilių gamintojos sukūrimui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Uždegė žalią šviesą ketvirtos pagal dydį pasaulyje automobilių gamintojos sukūrimui.<br>D.Umbraso nuotr.
Uždegė žalią šviesą ketvirtos pagal dydį pasaulyje automobilių gamintojos sukūrimui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-01-04 17:28

Balsavimas įvyko vaizdo ryšio priemonėmis, praėjus kelioms valandoms po to, kai PSA akcininkai taip pat pritarė naujos bendrovės, kuri bus vadinama „Stellantis“, sukūrimui.

„Fiat Chrysler“ valdybos pirmininkas Johnas Elkannas susitikime teigė, kad ši „istorinė“ akimirka – tai dar vienas „drąsus žingsnis“ įmonei, kuri pati buvo sukurta po susijungimo 2014 metais.

„Ateinantis dešimtmetis iš naujo apibrėš mobilumą, o mes ketiname atlikti pagrindinį vaidmenį kuriant šią naują ateitį“, – sakė jis.

„Tai nelengvas, bet ir labai jaudinantis laikas. Manau, kad tai akimirka, labai panaši į tą, kurią mūsų įmonės įkūrėjai kadaise išnaudojo su didele energija, tuo novatorišku metu“, – pridūrė bendrovės valdybos pirmininkas.

J.Elkannas kalbėjo: „Tai bus dviejų įmonių, demonstruojančių nepaprastą atsparumą ir išradingumą, derinys. Dabar jos rodo savo įžvalgumą, kad sujungtų savo stipriąsias puses sprendžiant pasaulinius iššūkius, su kuriais susiduria mūsų pramonė“.

Naujoji įmonė suburs tokius prekių ženklus kaip „Peugeot“, „Citroen“, „Fiat“, „Chrysler“, „Jeep“, „Alfa Romeo“ ir „Maserati“, kurių kiekvienas bus išlaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.