Panevėžyje galima surasti daug nemokamų vietų pasistatyti automobilį: vietos turi net medikai

Panevėžio mieste rekonstruotoje A.Jakšto gatvėje įrengta 200 vietų automobiliams statyti – tai yra maksimalus galimas vietų skaičius šioje gatvėje. Iš 200 tik 38 vietos apmokestintos ir už automobilio palikimą tenka mokėti. Visos apmokestintos vietos – šalia Konsultacijų poliklinikos.

Panevėžyje nemokamų aikštelių automobiliams statyti pakanka, net ir medikams.<br>www.jp.lt nuotr.
Panevėžyje nemokamų aikštelių automobiliams statyti pakanka, net ir medikams.<br>www.jp.lt nuotr.
T.Jukna<br>www.jp.lt nuotr.
T.Jukna<br>www.jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Mikučionytė, www.jp.lt

Jan 7, 2021, 1:40 PM

Panevėžio miesto savivaldybės administracija suprasdama medikų poreikį nemokamai palikti automobilius šalia darbo vietos, A.Jakšto gatvėje apmokestino tik minėtas 38 transporto priemonių stovėjimo vietas, o likusios 162 automobilių parkavimo vietos – nemokamos.

Galvoja apie visus

Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna sako, kad toks sprendimas priimtas įvertinus visas aplinkybes.

„Apmokestintos 38 transporto priemonių stovėjimo vietos sudaro tik 20 proc. iš visų esamų transporto priemonių stovėjimo vietų A. Jakšto gatvėje. Beje, mokestis už automobilio stovėjimą yra tik 0,30 eurų už valandą ir jis mokamas tik darbo dienomis ir darbo valandomis. Kitu laiku transporto priemonių stovėjimas yra nemokamas“, – kalbėjo T.Jukna ir teigė:

Į klausimą, kaip bus sprendžiama problema, kad šalia pačios didžiausios Panevėžio ligoninės atsirastų daugiau vietų, kuriose medikams būtų galima nemokamai statyti automobilius, Savivaldybės administracijos direktorius T. Jukna atsakė: „Suprantame, kad tam tikromis darbo dienų valandomis netikėtai gali atsirasti nemokamų stovėjimo vietų trūkumas, todėl nusprendėme, jog karantino laikotarpiu Respublikinės Panevėžio ligoninės medikai savo automobilius statyti gali šalia ligoninės esančioje Raimundo Sargūno sporto gimnazijos teritorijoje, kurioje telpa daugiau nei 100 automobilių.

Be to, dedame pastangas kuo greičiau įrengti apie 160 papildomų transporto priemonių stovėjimo vietų Smėlynės g., sklype Trumpoji g. Nr. 1. Tikimės, kad šios naujai įrengtos transporto priemonių stovėjimo vietos ženkliai pagerins transporto priemonių statymo galimybes gydytojams ir gydymo įstaigų lankytojams.“

Panevėžio miesto savivaldybės Tarybos sprendimu bendrovė „Panevėžio būstas“ atlieka vietos rinkliavos funkciją. Sumontuoti 41 bilietų automatas ir apmokestintos per 1 000 automobilių stovėjimo vietų.

Bendrovės „Panevėžio būstas“ vadovas Renaldas Januška naujienų portalui JP aiškino, kad parkomatų mieste yra pačiose būtiniausiose vietose.

„Jų yra 41. Kadangi automobilių srautai Panevėžyje didėja, galvojame apie parkavimo vietas. Problema dėl A. Jakšto gatvės apmokestintų automobilių stovėjimo vietų iškilo tuomet, kai buvo paskleista tikrovės neatitinkanti informacija. A.Jakšto gatvėje apmokestintos yra tik 38 vietos, todėl atrasti, kur statyti automobilį – galima. Negalima klaidinti žmonių ir teigti, kad negalima surasti vietos automobiliui pastatyti“, – teigė R.Januška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.