Vokietijos ministras nori iki 2035 m. atsisakyti automobilių su vidaus degimo varikliais

Iki 2035 m. turi būti atsisakyta automobilių su vidaus degimo varikliais, teigia Vokietijos transporto ministras Andreasas Scheueris.

Aplinkosaugos aktyvistai „Greenpeace“ ragina nebepardavinėti naujų automobilių su vidaus degimo varikliais jau nuo 2028 m.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aplinkosaugos aktyvistai „Greenpeace“ ragina nebepardavinėti naujų automobilių su vidaus degimo varikliais jau nuo 2028 m.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2021, 12:01 PM

„Mes turime siekti iki 2035-ųjų atsisakyti automobilių, kurie degina iškastinį kurą“, – Bavarijos Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) politikas sakė laikraščiui „Welt am Sonntag“.

Pasak ministro, būtina dėti daugiau pastangų ir padaryti sintetines kuro rūšis konkurencingesnes.

„Turime būti atviri technologijoms ir tuo pačiu metu tęsti griežtų klimato apsaugos reikalavimų įgyvendinimą, kad tai būtų paskata per ateinančius 15 metų sukurti konkurencingą ir švarų kurą automobiliams“, – teigė A.Scheueris.

CSU pirmininkas Markusas Soederis savo ruožtu rudenį jau pasisakė už automobilių su vidaus degimo varikliais draudimą nuo 2035 m.

Tam pritarė ir žaliesiems priklausantis Badeno-Viurtembergo federalinės žemės premjeras Winfriedas Kretschmannas.

Aplinkosaugos aktyvistai „Greenpeace“ ragina nebepardavinėti naujų automobilių su vidaus degimo varikliais jau nuo 2028 m. Organizacija teigia, kad alternatyvomis šiems automobiliams gali tapti viešasis transportas ir dviračių infrastruktūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.