Seimas atleido paveldėtojus nuo transporto priemonių registracijos mokesčio

Seimas priėmė Motorinių transporto priemonių registracijos mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis nutarta nuo 2022 m. atleisti nuo transporto priemonių registracijos mokesčio gyventojus, registruojančius paveldėtą automobilį. Už tai numatančius teisės akto pakeitimus balsavo 122 Seimo nariai, susilaikė 1 parlamentaras.

Pasak šių pataisų iniciatoriaus Seimo nario Algirdo Butkevičiaus, naujos nuostatos buvo parengtos atsižvelgiant į gyventojų gautus pareiškimus ir prašymus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak šių pataisų iniciatoriaus Seimo nario Algirdo Butkevičiaus, naujos nuostatos buvo parengtos atsižvelgiant į gyventojų gautus pareiškimus ir prašymus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Algirdas Butkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Butkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-07 11:43

Pasak šių pataisų iniciatoriaus Seimo nario Algirdo Butkevičiaus, naujos nuostatos buvo parengtos atsižvelgiant į gyventojų gautus pareiškimus ir prašymus.

„Mirus sutuoktiniui arba kitam šeimos nariui, kai turtas yra paveldimas kito šeimos nario, paveldėtojas perrašydamas šitą turtą savo vardu turi papildomai mokėti registracijos mokestį.

Kita priežastis yra ta, kad dalis paveldėtojų tą turtą atsisakė perregistruoti ir iš esmės jis tapo nebenaudojamas dėl mokesčio mokėjimo“, − apie pataisų reikalingumą kalbėjo parlamentaras.

Pagal galiojantį Motorinių transporto priemonių registracijos mokesčio įstatymą, mokesčio dydis siekia iki 540 eurų, priklausomai nuo automobilio rūšies ir nuo išmetamo CO2 kiekio.

Mokestis taikomas, kai automobilis yra registruojamas pirmą kartą, keičiasi automobilio valdytojas arba po išregistravimo automobilis yra registruojamas iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.