„Circle K Lietuvai“ – 100 tūkst. eurų bauda už netinkamą reklamą

Degalinių tinklo operatorei „Circle K Lietuva“ skirta 100 tūkst. eurų bauda už klaidinančią dyzelino reklamą.

Degalinių tinklo operatorei „Circle K Lietuva“ skirta 100 tūkst. eurų bauda už klaidinančią dyzelino reklamą.<br>www.rokiskiosirena.lt nuotr.
Degalinių tinklo operatorei „Circle K Lietuva“ skirta 100 tūkst. eurų bauda už klaidinančią dyzelino reklamą.<br>www.rokiskiosirena.lt nuotr.
Degalinių tinklo operatorei „Circle K Lietuva“ skirta 100 tūkst. eurų bauda už klaidinančią dyzelino reklamą.<br>D.Umbraso nuotr.
Degalinių tinklo operatorei „Circle K Lietuva“ skirta 100 tūkst. eurų bauda už klaidinančią dyzelino reklamą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 3:11 PM, atnaujinta Feb 4, 2022, 6:16 PM

Kaip pranešė Vartotojų teisių apsaugos tarnyba, įmonė skleidė reklamą, skatinančią rinktis būtent jos dyzelinį kurą su biodegalais, kuris esą pranašesnis ir saugesnis nei dyzelinas su riebalų rūgščių metilo esteriu.

Anot pranešimo, skiriant baudą atsižvelgta į pažeidimo pobūdį, didelį sklaidos mastą bei ilgą trukmę, bendrovės metines pajamas ir bendradarbiavimą tyrimo metu.

„Toks klaidinančios informacijos pateikimas galėjo iškreipti vartotojų ekonominį elgesį, kadangi, žinodami tikslią ir teisingą informaciją apie siūlomą produktą, vartotojai galimai būtų priėmę kitokius sprendimus dėl sandorio – pavyzdžiui, atsižvelgiant į tai, jog kuras su biopriedu buvo brangesnis, rinkęsi kitą alternatyvą“, – nurodė tarnyba.

Anot pranešimo, tyrimo metu Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekspertų bei Aplinkos apsaugos agentūros paaiškinimai patvirtino, jog „Circle K Lietuva“ skleisti teiginiai nėra aiškiai apibrėžti, neatitinka profesinės terminijos specifikos.

„Circle K“ vadovo Skirmanto Mačiuko komentaras: 

„Circle K Lietuva“ komanda yra pasiruošusi atidžiai išnagrinėti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) sprendimo argumentus.

Jaučiame, kad tarnyboje pritrūko įsiklausymo į mūsų argumentus, kuriuos pateikėme itin detaliai. Tuo pačiu siekiame aiškiai ir paprastai savo klientus informuoti apie „Circle K“ degalų išskirtines savybes ir sudėtį.

Laikome realia galimybe savo interesus ir poziciją ginti teisiniu keliu, tad pasinaudosime galimybe ginčyti VVTAT sprendimą Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Apie priimtą sprendimą informuosime vėliau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.