Už bilietą į „Smiltynės perkėlos“ keltą mokėsime daugiau: kiek ir kada kils kainos?

Vyriausybė trečiadienį pritarė Klaipėdos uosto rinkliavų pakeitimams – kai kurios rinkliavos sumažintos ar panaikintos, tačiau įvedama nauja – tonažo rinkliava. Ja bus apmokestintas tik transporto priemonių gabenimas „Smiltynės perkėlos“ keltais.

Smiltynės perkėla<br>E.Petkutės nuotr.
Smiltynės perkėla<br>E.Petkutės nuotr.
Smiltynės perkėla<br>E.Petkutės nuotr.
Smiltynės perkėla<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

www.rinkosaikste.lt

2022-02-15 14:44, atnaujinta 2022-02-15 14:53

Smiltynės perkėla“ nurodė, kad įvedus tonažo rinkliavą keleiviniam keltui, bendrovės sąnaudos išaugs 20 proc., arba 1 mln. eurų, todėl brangs automobilių perkėlimas – nuo birželio bilieto kaina galėtų augti 23 procentais.

Tuo metu „Susisiekimo ministerija“ teigia, kad nepakeitus kainodaros uosto direkcija negalėtų investuoti į infrastruktūrą ir saugiai kelti keleivių ir automobilių per Kuršių marias.

Ministerijos teigimu, mažinami sanitarinės ir akvatorijos rinkliavų dydžiai, siekiant, kad jų suma priartėtų prie realių sąnaudų. Be to, naikinama navigacinė rinkliava – ji sujungiama su laivo rinkliava.

Skaičiuojama, kad dėl tokių pakeitimų metinės uosto pajamos augtų 1 mln. eurų: dėl sanitarinės, navigacinės, laivo ir akvatorijos rinkliavų – 35 tūkst. eurų, dėl tonažo – 975 tūkst. eurų.

Anot ministerijos, uosto direkcijos nuostolis iš „Smiltynės perkėlos“ infrastruktūros 2020 metais buvo 546,5 tūkst. eurų, o pajamos – 44,6 tūkst. eurų.

Rinkliavos perskirstytos siekiant atitikti 2019 metų Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą bei supaprastinti rinkliavų struktūrą ir sumažinti jų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.