Paskelbė, kurie gamintojai praėjusiais metais pardavė daugiausia automobilių

Agentūra „Jato Dynamics“ paskelbė pasaulinės automobilių rinkos praėjusių metų analizę. Pasauliniu bestseleriu praeitais metais tapo „Toyota Corolla“ automobilis.

Agentūra „Jato Dynamics“ paskelbė pasaulinės automobilių rinkos praėjusių metų analizę.<br>lrytas.lt fotomontažas
Agentūra „Jato Dynamics“ paskelbė pasaulinės automobilių rinkos praėjusių metų analizę.<br>lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 9:00 AM

Daugiausia automobilių visame pasaulyje pardavė „Toyota“ – 7 milijonus ir 350 tūkst. lengvųjų automobilių. Daugiausia transporto priemonių nukeliavo į JAV – virš 2 mln., antroje vietoje į Kiniją, o trečioje į Japoniją.

Antroje vietoje liko „Volkswagen“, kuris gerokai atsilieka nuo „Toyota“. Šiai įmonei pavyko parduoti 4,5 mln. transporto priemonių. Didžiausia rinka – Kinija, kurioje pavyko parduoti 2 mln. mašinų.

Trečioje vietoje yra „Honda“ su 4 mln. lengvųjų mašinų. „Hyundai“ koncernas iš šeštos vietos pasaulyje pakilo iki ketvirtos, aplenkdamas „Nissan“ ir „Ford“. Septintoje vietoje yra „Kia“, aštuntoje – „Chevrolet“, o dešimtuko pabaigoje – du „premium“ klasės gamintojai – BMW ir „Mercedes“.

BMW susigrąžino sau prabangių „premium“ segmento automobilių lyderio poziciją. BMW paskutinį kartą „premium“ segmento lyderiu buvo 2016 m. Pernai vokiečiams pavyko parduoti du milijonus BMW mašinų. Antroje vietoje –„Mercedes,“ atsilikęs 100 tūkst. mašinų.

Pačiu populiariausiu sportiniu automobiliu pasaulyje tapo „Ford Mustang“ – parduoti daugiau kaip 66 tūkst. šių kupė, iš kurių daugiau kaip 50 tūkst. parduoti namų rinkoje – JAV.

Antroje vietoje liko „BMW 4“ – nuo „Mustang“ atsiliko mažiau kaip 10 tūkst. transporto priemonių. Trečioje vietoje dar vienas amerikietiškas modelis – „Dodge Challenger“. Ketvirtoje ir penktoje vietoje – rimti sportiniai automobiliai „Chevrolet Corvette“ ir „Porsche 911“. Abu išsibarstė po pasaulį daugiau kaip 32 tūkst. vienetų tiražu.

Didžiausia pasaulyje naujų automobilių rinka yra Kinija. Kinai pernai nupirko daugiau kaip 21 mln. naujų mašinų. Antroje vietoje yra JAV – šios šalies gyventojai nupirko tik 15 mln. naujų automobilių.

Trečioje vietoje – Japonija, kur buvo nupirkta 3 mln. mašinų. Ketvirtoje vietoje yra Indija, o penktoje – Vokietija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.