„Nissan“ sustabdė automobilių eksportą į Rusiją: uždarys šioje šalyje turimą gamyklą

Antra pagal dydį Japonijos automobilių gamintoja „Nissan Motor Co.“ pranešė nutraukusi savo produkcijos eksportą ir stabdanti Sankt Peterburge turimą automobilių gamyklą.

Antra pagal dydį Japonijos automobilių gamintoja „Nissan Motor Co.“ pranešė nutraukusi savo produkcijos eksportą.<br>www.unsplash.com nuotr.
Antra pagal dydį Japonijos automobilių gamintoja „Nissan Motor Co.“ pranešė nutraukusi savo produkcijos eksportą.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 1:07 PM

„Kalbant apie mūsų veiklą Rusijoje, „Nissan“ nutraukė transporto priemonių tiekimą Rusijai ir ruošiasi sustabdyti gamyklą Sankt Peterburge“, – teigiama Japonijos automobilių milžinės išplatintame pranešime.

Kita vertus, „Nissan“ konkrečios gamyklos uždarymo datos nenurodė, pareikšdama, kad gamyba joje bus sustabdyta „netrukus“.

Pernai nuo jos konvejerių nuriedėjo 45 tūkst. automobilių, o didžiausią jų dalį sudarė Rusijos rinkai skirti visureigiai „X-Trail“.

Jokohamoje įsikūrusi gamintoja pabrėžė, kad darbuotojų saugumas yra jos svarbiausias prioritetas.

Be to, Japonijos kompanija paskelbė formuojanti 2,5 mln. eurų fondą humanitarinei krizei Ukrainoje padėti įveikti.

Didžiausia Japonijos automobilių gamintoja „Toyota“, kaip ir jos pagrindinė konkurentė Europos rinkoje „Volkswagen“, apie veiklos Rusijoje nutraukimą pranešė praėjusią savaitę. Tokius sprendimus priėmė ir dauguma kitų pagrindinių pasaulyje automobilių gamintojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.