„Nissan“ siekia iš buvusio direktoriaus prisiteisti beveik 12 mln. JAV dolerių

Japonijos automobilių gamintoja „Nissan“ padavė į teismą Gregą Kelly, buvusį vykdomąjį direktorių ir valdybos pirmininko Carloso Ghosno padėjėją, siekdama prisiteisti 11,8 mln. JAV dolerių už bendrovei padarytą žalą.

Japonijos automobilių gamintoja „Nissan“ padavė į teismą Gregą Kelly, buvusį vykdomąjį direktorių ir valdybos pirmininko Carloso Ghosno padėjėją.<br>www.unsplash.com nuotr.
Japonijos automobilių gamintoja „Nissan“ padavė į teismą Gregą Kelly, buvusį vykdomąjį direktorių ir valdybos pirmininko Carloso Ghosno padėjėją.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 3:06 PM

65 metų amerikietis šį mėnesį Tokijuje buvo pripažintas kaltu dėl netinkamo finansinio elgesio, tačiau tik dėl savo veiksmų 2017 finansiniais metais.

Jam skirta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, išteisinant jį už ankstesnius šešerius darbo metus.

Prokurorai prašė skirti G. Kelly dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, kaltindami jį padėjus buvusiam „Nissan“ valdybos pirmininkui C. Ghosnui nuslėpti ir nedeklaruoti 9,1 mlrd. jenų (76,4 mln. JAV dolerių) darbo užmokesčio 2010–2018 metais.

„Kyodo News“ pranešė, kad „Nissan“ Jokohamos apygardos, kur įsikūrusi bendrovės būstinė, teismui pateikė ieškinį, reikalaudama 1,4 mlrd. jenų kompensacijos.

„Nissan“ negalėjo iš karto patvirtinti pranešimų naujienų agentūrai AFP.

Verslo dienraštis „Nikkei“ nurodė, kad ieškinys buvo pateiktas sausio 19 dieną, praėjus kelioms dienoms po to, kai prokurorai pareiškė užginčysiantys teismo sprendimą, kurį G. Kelly advokatai taip pat apskundė.

„Nissan“ pripažino savo kaltę atskiroje byloje, o Tokijo teismas jai nurodė sumokėti 200 mln. jenų baudą.

G. Kelly buvo sulaikytas tuo pačiu metu kaip ir C. Ghosnas – 2018 metų lapkritį, tačiau buvęs „Nissan“ vadovas pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas ir kitais metais pabėgo į Libaną, palikdamas G. Kelly vieną atremti kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.