Lenkai aršūs – keliems šimtams sunkvežimių blokuoja kelius į Baltarusiją: reikalauja stabdyti prekybą Nusidriekusios 40 km eilės

Lenkijoje Baltarusijos sienos link vykstantiems sunkvežimiams tenka stovėti 40 km eilėje, kad galėtų kirsti Koroščino pasienio punktą, nes grupė protestuotojų blokuoja kelią ir reikalauja uždrausti prekybą su Rusija ir jos sąjungininke Baltarusija, praneša Lenkijos pareigūnai.

Lenkijoje Baltarusijos sienos link vykstantiems sunkvežimiams tenka stovėti 40 km eilėje, kad galėtų kirsti Koroščino pasienio punktą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lenkijoje Baltarusijos sienos link vykstantiems sunkvežimiams tenka stovėti 40 km eilėje, kad galėtų kirsti Koroščino pasienio punktą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-20 16:29, atnaujinta 2022-03-20 16:47

Proteste dalyvaujantys ukrainiečiai ir lenkai šį kelią pasienio punkto link su pertraukomis blokuoja jau maždaug dvi savaites, taip siekdami spausti Maskvą nutraukti karą Ukrainoje.

Naujausias protesto „NE prekybai su Rusija!“ ratas rytinėje Lenkijos dalyje prasidėjo ankstų šeštadienio rytą.

Ankstų sekmadienio rytą įvažiuoti į Baltarusiją laukė apie 950 sunkvežimių, sakė vietos muitinės atstovas Michalas Derusas. Jo teigimu, laukti tenka 32 valandas.

Pasienio punkto link vedantis kelias uždarytas, o policija siekia atskirti protestuotojus nuo sunkvežimių vairuotojų, nurodo kelių infrastruktūros tarnybos.

Spaudimas Koroščino pasienio punktui Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje padidėjo po to, kai pernai lapkritį buvo uždarytas Kuznisos pasienio punktas – Lenkijos didžiausias sienos kirtimo punktas pasienyje su Baltarusija, nes pasieniečiams teko susiremti su nelegaliais migrantais iš Artimųjų Rytų, mėginusiais patekti į Europos Sąjungai priklausančią Lenkiją.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawiecki anksčiau yra paraginęs Europos Sąjungą stabdyti visą žemyninę ir jūrinę prekybą su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.