Brangstant degalams, Vokietija laikinai mažina viešojo transporto kainas

Vokietijos koalicinė vyriausybė, reaguodama į sparčiai augančias energijos kainas, susitarė dėl lengvatų paketo, į kurį įeina ir trims mėnesiams sumažintas degalų mokestis, pranešė partijos. Priemonės taip pat apima vienkartinę 100 eurų išmoką socialinių pašalpų gavėjams, kuri papildys jau sutartą 100 eurų išmoką, ir specialią nuolaidą viešajam transportui, teigiama parengtame dokumente.

Vokietijos koalicinė vyriausybė, reaguodama į sparčiai augančias energijos kainas, susitarė dėl lengvatų paketo.<br>www.unsplash.com nuotr.
Vokietijos koalicinė vyriausybė, reaguodama į sparčiai augančias energijos kainas, susitarė dėl lengvatų paketo.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 1:19 PM

Vokietija laikinai mažina viešojo transporto kainas siekdama paskatinti keleivius atsisakyti automobilių, brangstant degalams, kad taip bent kiek sumažintų priklausomybę nuo Rusijos energijos importo.

„Važiavimas autobusu ir traukiniu Vokietijoje tikriausiai dar niekada nebuvo toks pigus“, – sakė Žaliųjų partijos bendrapirmininkė Ricarda Lang, pristatydama schemą, pagal kurią keleiviai 90 dienų už viešąjį transportą mokės 9 eurus per mėnesį.

Finansų ministras Christianas Lindneris sakė, kad šiomis priemonėmis derinamas energetinės nepriklausomybės, efektyvumo ir paramos piliečiams siekis, nes Rusijos karas Ukrainoje didina ir taip dideles pragyvenimo išlaidas.

„Tai turėtų parodyti šios šalies žmonėms, kad galima pasitikėti mūsų veiksmais šios krizės metu“, – pridūrė Ch. Lindneris apie gruodžio mėnesį prisiekusią naująją trijų partijų koaliciją. Živilė Aleškaitienė (DPA)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.