Nepilnamečiams iš Ukrainos pagalbos ranką tiesia ir „Lietuvos draudimas“

Solidarizuojamės su Ukrainos žmonėmis ir dovanojame asmens draudimą visiems nepilnamečiams vaikams, atvykusiems prieglobsčio iš Ukrainos. Draudimas įsigalioja automatiškai, nieko daryti nereikia. Jei vaikui nutiko nelaimė, jo tėvai ar globėjai apie tai turi pranešti „Lietuvos draudimui“.

Lietuvos draudimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos draudimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos draudimas

Mar 24, 2022, 11:30 AM, atnaujinta Mar 24, 2022, 11:32 AM

Akcijos taisyklės:

Apdraustieji – „Lietuvos draudimo“ lėšomis apdrausti visi nepilnamečiai vaikai iš Ukrainos. Pabėgėlio statusas nereikalaujamas, užtenka, kad vaikas yra Ukrainos pilietis ir įvykis nutiko Lietuvoje.

Draudimo laikotarpis – nuo 2022 m. kovo 9 d. 00 val. iki 2022 m. balandžio 30 d. 24 val. imtinai.

Draudžiamasis įvykis – nelaimingas atsitikimas, sąlygotas įvykio, įvykusio draudimo apsaugos galiojimo laikotarpiu Lietuvos Respublikos teritorijoje, kurio metu nukenčia apdraustasis ir kuris apibrėžtas bendrovės „Lietuvos draudimas“ Asmens draudimo taisyklių Nr. 69 (versija galiojanti nuo 2021 06 16) draudimo rizikos variantuose M, T1 ir T2.

Draudimo suma – 5000 Eur mirties atveju ir iki 5000 Eur kūno sužalojimo dėl nelaimingų atsitikimų atveju (pastaruoju atveju išmoka apskaičiuojama pagal traumų lenteles T1 ir T2).

Ką daryti atsitikus įvykiui?

Jei vaikui nutiko nelaimė, jo tėvai ar globėjai apie tai turėtų pranešti „Lietuvos draudimui“ – užpildyti specialią formą.

Iš gydymo įstaigos gaukite su gydymu susijusius dokumentus – išsamią informaciją apie konstatuotą diagnozę ir skirtą gydymą (medicinos dokumentų išrašą) ir ligos istorijos išrašą, jeigu buvo gydomas (-a) stacionare).

Draudimas apima šias rizikas:

  • Kaulų lūžiai ir išnirimai (traumų lentelė T1).
  • Minkštųjų audinių ir vidaus organų sužalojimai (traumų lentelė T2).
  • Mirtis dėl nelaimingo atsitikimo.

Kaip apskaičiuojama draudimo išmoka?

Įvykus nelaimingam atsitikimui gausimos išmokos dydis priklauso nuo nustatyto išmokos procento, kurį galima rasti „Asmens draudimo taisyklių priede“, lentelėse T1, T2. Pavyzdžiui, lūžus dilbio kaului, bus išmokėta 250 Eur (5 proc. draudimo sumos – 5000 Eur).

Visų dėl per vieną įvykį patirtų sužalojimų draudimo išmoka neturi viršyti draudimo liudijime nustatytos draudimo sumos – 5 000 Eur. Bus išmokėtos išmokos už visas draudimo galiojimo metu patirtas traumas, bet jų suma neturi viršyti draudimo liudijime nustatytos draudimo sumos – 5 000 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.