Nutraukiamas susisiekimas traukiniais tarp Rusijos ir Suomijos

Suomijos geležinkeliai VR paskelbė, kad nuo kovo 28 d. neribotam laikui sustabdomas susisiekimas „Allegro“ traukiniais tarp Helsinkio ir Sankt Peterburgo. Apie tai anksčiau pranešė Suomijos laikraštis „Helsingin Sanomat“.

Suomijos geležinkeliai VR paskelbė, kad nuo kovo 28 d. neribotam laikui sustabdo susisiekimą „Allegro“ traukiniais.<br>www.pixabay.com nuotr.
Suomijos geležinkeliai VR paskelbė, kad nuo kovo 28 d. neribotam laikui sustabdo susisiekimą „Allegro“ traukiniais.<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 1:45 PM

„Nuo 2022 m. kovo 28 d. VR nutrauks susisiekimą „Allegro“ traukiniais“, – teigė VR spaudos tarnyba. Bendrovė patikslino, kad sprendimas priimtas dėl to, kad neapsimoka toliau vykdyti maršrutų.

Laikraštis „Helsingin Sanomat“ pranešė, kad Suomijos Europos reikalų ir turto valdymo ministrė Tytti Tuppurainen teigė bendrovei, kad netikslinga toliau vykdyti maršrutų. Anksčiau bendrovė teigė esanti pasirengusi vykdyti valdžios institucijų nurodymus ir sustabdyti traukinių eismą, jei toks įsakymas būtų priimtas.

„Matome, kad „Allegro“ padėtis pasikeitė. Valstybinės įmonės požiūriu, nebeįmanoma toliau vykdyti „Allegro“ veiklos“, – leidiniui sakė T.Tuppurainen. Be to, pasak jos, traukiniai anksčiau ir toliau važinėdavo, kad suomiai galėtų išvykti iš Rusijos.

Sustabdymo išvakarėse traukinius gaminanti Prancūzijos geležinkelių bendrovė „Alstom“ nutraukė savo produktų tiekimą Rusijai dėl sankcijų, įvestų šiai šaliai dėl karinės operacijos Ukrainoje. Nuo 2010 m. gruodžio mėn. traukiniai „Allegro“ kasdien kursuoja tarp Sankt Peterburgo ir Helsinkio. Dėl pandemijos taip pat buvo laikinai sustabdytas paslaugų teikimas.

Išversta pagal www.kommersant.ru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.