Brazilijos prezidentas dėl degalų kainų didėjimo nušalino „Petrobras“ vadovą

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro, po dar vieno degalų kainų šalyje šuolio, šįkart siejamo su naftos pabrangimu dėl Rusijos karo Ukrainoje, atleido iš pareigų valstybinės „Petrobras“, didžiausios Lotynų Amerikoje naftos bendrovės, vadovą Joaquimą Silvą e Luną.

Kovo pradžioje „Petrobras“ benzino kainas padidino beveik 19 proc., o dyzelino – beveik 25 proc.<br>www.unsplash.com nuotr.
Kovo pradžioje „Petrobras“ benzino kainas padidino beveik 19 proc., o dyzelino – beveik 25 proc.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 2:29 PM

Praėjusių metų vasarį J. Bolsonaro paskyrė vadovauti „Petrobras“ J. Silvą e Luną, armijos atsargos generolą, kuris tuo metu taip pat buvo nepatenkintas bendrovės nuolatinio kainų didinimo praktika.

Brazilijos energetikos ministerija pranešė, kad naujuoju „Petrobras“ vadovu turėtų tapti energetikos konsultacijų bendrovės įkūrėjas, ekonomistas Adriano Piresas, iki šiol vadovavęs Brazilijos naftos, gamtinių dujų ir biokuro agentūrai.

„Petrobras“ vairą jis veikiausiai perims balandžio viduryje, jei jo kandidatūrai pritars naftos grupės valdyba.

Kovo pradžioje „Petrobras“ benzino kainas padidino beveik 19 proc., o dyzelino – beveik 25 proc., dėl Rusijos ginkluotos invazijos į Ukrainą tarptautinėje rinkoje smarkiai pakilus naftos ir jos produktų kainoms. Brazilijos prezidentas šį sprendimą aršiai sukritikavo.

Pernai „Petrobras“ susižėrė rekordinį pelną – beveik 20 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.