Automobilių statymas Neringoje ir Klaipėdoje tampa išmanus

Šią vasarą į pajūrį atvykusiems vairuotojams nebereikia sukti ratais ieškant, kur pasistatyti automobilį, – šiemet pradėjo veikti bendra informacinė sistema, leidžianti iš anksto sužinoti apie laisvas vietas Neringos ir Klaipėdos miesto stovėjimo aikštelėse.

Dalyje Neringos kurorto ir Klaipėdos miesto automobilių stovėjimo vietų jau įrengtos transporto priemonių skaičiavimo sistemos.<br>G.Šiupario nuotr.
Dalyje Neringos kurorto ir Klaipėdos miesto automobilių stovėjimo vietų jau įrengtos transporto priemonių skaičiavimo sistemos.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2022, 8:00 AM

Dalyje Neringos kurorto ir Klaipėdos miesto automobilių stovėjimo vietų jau įrengtos transporto priemonių skaičiavimo sistemos, todėl bet kuriuo metu galima sužinoti, kiek vietų jose yra užimta. Tad dar būdamas kelyje vairuotojas gali įvertinti aikštelių užimtumą ir nuspręsti, kur jam geriausia vykti.

Interneto svetainėje www.klaipedatransport.lt pateikiami duomenys padės iš anksto sužinoti, kur būtent šiuo metu geriausia statyti automobilį, įvertinti padėtį ir pasirinkti alternatyvų keliavimo būdą.

„Tai bandomasis projektas diegiant inovatyvius sprendimus automobilių statymo srityje. Išbandę ir įvertinę šią naująją sistemą, įdiegsime ją (galbūt su reikiamais pakeitimais) ir kitose Neringos kurorto vietose. Ši naujovė įdiegta įgyvendinant Europos Sąjungos finansuojamą projektą „Automobilių statymas tampa išmanus“, kuriuo siekiama optimizuoti automobilių statymą ir skatinti žmones naudotis viešuoju transportu, dviračiais arba rinktis keliavimą pėsčiomis trumpoms kelionėms gyvenvietėse“, – sako Sigitas Šveikauskas, Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Stovėjimo aikštelės šiam projektui pasirinktos neatsitiktinai – dėl vietų trūkumo vasaros sezono metu į Neringą ir Smiltynę vykstantiems poilsiautojams dažnai kyla problemų palikti automobilį.

Labai dažnai kurorto svečiai nusivilia, kai iš Nidos nuvykę į Jūrų muziejų neranda vietos automobiliui pastatyti, ir tenka grįžti atgal.

Tad naujoji sistema leidžia įvertinti konkrečios automobilių stovėjimo aikštelės užimtumą realiu laiku ir nuspręsti, ar tikrai verta vykti į Jūrų muziejų asmeniniu transportu, galbūt tiesiog paprasčiau kelionei pasirinkti viešąjį.

Ši sistema taip pat aktuali ir kurorto svečiams – jie gali įvertinti automobilių aikštelių užimtumą, lengviau suplanuoti kelionę ir pasirinkti tinkamiausią keliavimo būdą.

Skaitmenizuota automobilių parkavimo sistema, skatinanti tvarią raidą bei įvairiarūšio transporto naudojimą Pietų Baltijos regione, sukurta įgyvendinant Neringos savivaldybės administracijos projektą „Automobilių statymas tampa išmanus“ (angl. „Parking gets smart“).

Projektas įgyvendinamas kartu su partneriais iš Lenkijos, Švedijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Šis pranešimas parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio pranešimo turinį atsako Neringos savivaldybės administracija. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.