Paskelbė didžiausių pasaulio kompanijų vertę: viena įmonė vertinama net 750 mlrd. dolerių

„Companies Market Cap“ paskelbė didžiausių pasaulio kompanijų vertę ir reitingą pagal rinkos kapitalizaciją. Iš automobilių kompanijų pirmoje vietoje užtikrintai žengia amerikiečių „Tesla“ – šiuo metu įmonė vertinama beveik 750 milijardų dolerių.

„Companies Market Cap“ paskelbė didžiausių pasaulio kompanijų vertę ir reitingą pagal rinkos kapitalizaciją.<br>www.unsplash.com nuotr.
„Companies Market Cap“ paskelbė didžiausių pasaulio kompanijų vertę ir reitingą pagal rinkos kapitalizaciją.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2022, 10:34 AM

Antroje vietoje esanti „Toyota“ korporacija atsilieka daugiau kaip tris kartus – jos vertė vos 228 milijardai dolerių. Tačiau nustebino ne tai, o kompanija, kuri atsidūrė trečioje reitingo vietoje. Pagal vertę, skaičiuojant rinkos kapitalizaciją, trečioje vietoje atsidūrė Kinijos automobilių gamintojas „Buil Your Dream“. Jos vertė 131 milijardas dolerių.

Į penketuką dar pateko „Volkswagen“ su 115 milijardų verte ir „Mercedes-Benz“ – 78 milijardai dolerių. Už jų dešimtuke toliau rikiuojasi atitinkamai BMW, „General Motors“, „Ford“, „Stellantis“ ir „Honda“.

Iš prabangiųjų gamintojų į didžiausiųjų dvidešimtuką patenka tik „Ferrari“ – ji dvylikta su 35 milijardų verte. Beje, antrajame dešimtuke yra net šešios Kinijos kompanijos.

Jeigu žiūrėsime į reitingą pagal pelną, tai čia reikalas visai kitas. Pirmoje vietoje šiuo atžvilgiu atsiduria „Volkswagen“ – 30 milijardų dolerių pelnas pernai. Antroje vietoje BMW – su 28 milijardais dolerių pelnu, o „Toyota“ tik trečia – 26 milijardai dolerių. Už jos rikiuojasi „Mercedes-Benz“ ir „Ford“.

Galima gaminti daug ir būti vertingam, tačiau nebūtinai generuoti pelną akcininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.