Paaiškino, kaip automobilių savininkai gali labai lengvai sutaupyti degalų ir pinigų

Automobilių savininkai labai lengvai galėtų sutaupyti nemažai pinigų vien tik teisingai pasirinkdami padangas. Agentūros „Consumer Reports“ specialistai ištyrė Amerikos rinkoje parduodamas padangas ir sulygino jų vieną parametrą – pasipriešinimą riedėjimui.

Automobilių savininkai labai lengvai galėtų sutaupyti nemažai pinigų, vien tik teisingai pasirinkdami padangas.<br>www.unsplash.com nuotr.
Automobilių savininkai labai lengvai galėtų sutaupyti nemažai pinigų, vien tik teisingai pasirinkdami padangas.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 9:07 AM

Tyrimas parodė, kad vien tik padangų trinčiai su kelio paviršiumi įveikti yra sunaudojama nuo 4 iki 11 procentų degalų. Šis dydis priklauso nuo to, kaip padangos priešinasi riedėjimui.

Amerikos rinkoje, taip pat kaip ir Europos, padangos yra labai skirtingos. Tyrėjai nustatė, kad pasirinkus mažiausią pasipriešinimą riedėjimui turinčias padangas galima per metus sutaupyti apie 70 dolerių – maždaug pusantro bako degalų pagal amerikietiškas kainas.

Tačiau jeigu padangas naudojate penkerius metus, galite sutaupyti beveik 400 dolerių, tai yra viso padangų komplekto kaina. Pasirinkus teisingas padangas jas po penkerių metų galima gauti nemokamai, nes tokią sumą sutaupytumėte vien tik dėl degalų ekonomijos.

Tai paskaičiuota su sąlyga, kad automobilis per metus nuvažiuoja apie 20 tūkst. km. Jeigu nuvažiuojate penkis kartus daugiau, tai ir suma didėtų penkis kartus.

Šį tyrimą atlikę specialistai nori atkreipti pirkėjų dėmesį, kad atidžiai renkantis padangas galima nemažai sutaupyti ir svarbu kreipti dėmesį ne tik į standartinius padangų išmatavimus, bet ir į kitus jų parametrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.