Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos siūlymui: galės atlikti transporto priemonių patikrinimus

Trečiadienį Vyriausybė patvirtino Aplinkos ministerijos parengtą Transporto priemonių pripažinimo eksploatuoti netinkamomis transporto priemonėmis kontrolės tvarkos aprašą. Jam įsigaliojus Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) galės efektyviau atlikti įvežtų į Lietuvą transporto priemonių, kurios ilgą laiką nėra registruotos, eksportuotos ar sunaikintos, patikrinimus.

Trečiadienį Vyriausybė patvirtino Aplinkos ministerijos parengtą Transporto priemonių pripažinimo eksploatuoti netinkamomis transporto priemonėmis kontrolės tvarkos aprašą.<br>Aplinkos ministerijos nuotr.
Trečiadienį Vyriausybė patvirtino Aplinkos ministerijos parengtą Transporto priemonių pripažinimo eksploatuoti netinkamomis transporto priemonėmis kontrolės tvarkos aprašą.<br>Aplinkos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Jul 21, 2022, 1:30 PM

Tai leis užkirsti kelią neteisėtam eksploatuoti netinkamų transporto priemonių įvežimui ir ardymui, sumažins atliekant šiuos darbus keliamą aplinkos taršą.

Pažeidimų, kai įvežtos iš trečiųjų ar ES valstybių narių ir Lietuvoje neeksploatuojamos transporto priemonės yra ardomos neturint leidimo šiai veiklai, pasitaiko dažnai. Tačiau iki šiol AAD neturėjo pakankamai duomenų apie įvežtas transporto priemones, kurios tikėtina skirtos ardymui, kad galėtų nustatyti visus nelegalius ardytojus.

Vyriausybės nutarimu patvirtintas aprašas užtikrins, kad AAD pareigūnai gautų informaciją apie galimai eksploatuoti netinkamas transporto priemones iš valstybės įmonės „Regitra“, kuri yra Transporto priemonių savininkų apskaitos informacinės sistemos (TPSAIS) tvarkytoja.

Jei nuo automobilio įsigijimo patvirtinimo praėjus 2 metams TPSAIS nebuvo informacijos apie jo eksportą, sunaikinimą ar registraciją Kelių transporto priemonių registre, duomenys apie šios transporto priemonės įvežimą bus perduoti AAD.

AAD pareigūnai gavę duomenis tikrins, ar įvežtos ir neužregistruotos, neeksportuotos ar nesunaikintos transporto priemonės nebuvo įvežtos kaip atliekos. Tai yra, ar jos atitinka bent vieną Atliekų tvarkymo įstatyme nustatytą sąlygą dėl transporto priemonių pripažinimo netinkamomis eksploatuoti. Vyks planiniai ir neplaniniai ūkio subjektų ar asmenų, nevykdančių ūkinės veiklos, patikrinimai.

Per 2021 m. Aplinkos apsaugos departamento akcijos „Garažiukas 2021“ pavasario ir rudens etapus patikrinti 387 ūkio subjektus ir 716 fizinių asmenų (2020 m. – 287 ūkio subjektus ir 720 fizinių asmenų). Per akciją nustatyti 307 pažeidimai, tarp jų ir susiję su nelegaliu transporto priemonių ardymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.