„Parkavimas Kaune“ ir Lampėdžių kempingo transporto aikštelėje teisėtai rinks mokesčius

Kauno miesto vietų, kuriose renkama vietinė rinkliava už naudojimąsi nustatytomis vietomis transporto priemonėms statyti, sąrašo skyrių „Paplūdimio zona“ netrukus papildys naujas objektas „Aikštelė Raudondvario pl. 161 A“ (Lampėdžių kempingas).

Kauno miesto vietų, kuriose renkama vietinė rinkliava už naudojimąsi nustatytomis vietomis transporto priemonėms statyti, sąrašo skyrių „Paplūdimio zona“ netrukus papildys naujas objektas.<br>„Kas vyksta Kaune“ skaitytojos nuotr.
Kauno miesto vietų, kuriose renkama vietinė rinkliava už naudojimąsi nustatytomis vietomis transporto priemonėms statyti, sąrašo skyrių „Paplūdimio zona“ netrukus papildys naujas objektas.<br>„Kas vyksta Kaune“ skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mačienė

Jul 22, 2022, 2:56 PM, atnaujinta Jul 22, 2022, 2:59 PM

Artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje, kuris įvyks ateinantį antradienį, tikėtina, bus įteisinti ir kiti šių metų kovo 22-ąją priimto sprendimo „Dėl vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis transporto priemonėms statyti nuostatų ir Kauno miesto vietų, kuriose renkama ši rinkliava, sąrašo patvirtinimo“ pakeitimai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog iki šios vasaros ištisus 10 metų nuomavusi Lampėdžių kempingą privačiai verslo įmonei, savivaldybė nusprendė pati imtis šios veiklos, ir sutarties su nuomininku nepratęsė. Privatus kempingų verslas iš Kauno miesto pasitraukė. Administruoti kempingą savivaldybė patikėjo savo įsteigtai ir pastaraisiais metais vis daugiau mieste susijusių su komercija objektų gaunančiai biudžetinei įstaigai „Parkavimas Kaune“.

Kauno miesto savivaldybės taryba būtent tą pačią dieną, kai patvirtintas apmokestintų automobilių statymo vietų sąrašas (2022 m. kovo 22 d. ), priėmė sprendimą „Dėl nekilnojamojo turto Raudondvario pl. 161 A ir 161 B, Kaune, perdavimo valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise biudžetinei įstaigai „Parkavimas Kaune“. O 2022 m. birželio 21 d. sprendimu patvirtino „Parkavimas Kaune“ paslaugų įkainius, tarp jų – ir teikiamų Lampėdžių kempinge (Raudondvario pl. 161A). Dabar telieka tą objektą įrašyti į anksčiau minėtą sąrašą.

Tiesa, miesto tarybos sprendimo projekte pirmiausia vardijamos lengvatos, kurių gali tikėtis Kauno miesto savivaldybės ir Kauno miesto savivaldybės biudžetinių įstaigų renginių organizatoriai.

Nes jiems organizuojant koncertus, šventes, muges, sporto varžybas, festivalius ar įvairių dienų minėjimus bei panašiai, būtina transporto priemonėmis ne tik įvažiuoti į nustatytas (apmokestinamas) teritorijas. Organizatorių transporto priemonės apmokestintose teritorijose stovi ne vien viso renginio metu, bet ir ruošiantis jam ar tvarkant teritoriją jau po renginio. Privačios firmos, net ir tos, kurios rengia nemokamus renginius, prie „lengvatininkų“ nepriskiriamos.

„Nustatytą vietinę rinkliavą savivaldybės biudžetinės įstaigos sumoka į Kauno miesto biudžetą, kas nesudaro jokio ekonominio naudingumo. Todėl ir siūloma patvirtinti lengvatas, tai yra,– netaikyti rinkliavos Kauno miesto savivaldybės ir Kauno miesto savivaldybės biudžetinių įstaigų organizuojamų renginių teritorijoje organizatorių transporto priemonių valdytojams, renginių metu“, – paaiškino miesto tarybos sprendimo projekto rengėjas – savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Miesto politikų valia bus galimi ir kitokie kovo 22-ąją priimto sprendimo nuostatų pakeitimai. Vienas jų – susijęs su siekiu išvengti piktnaudžiavimo atvejų, kai asmenys neturėdami teisėto pagrindo, naudojasi neįgalių asmenų transporto priemonių statymo kortele ir nesumoka vietinės rinkliavos mokesčio už automobilio statymą.

Todėl dabar siūloma vieną iš punktų papildyti teisės akto nuoroda į Neįgalių asmenų automobilių statymo kortelės išdavimo tvarkos aprašą, patvirtintą Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus 2009 m. lapkričio 6 d. įsakymu, reglamentuojančiu minėtos kortelės naudojimo tvarką.

Taip pat tarybos sprendimo projekte siūloma suteikti daugiau patogumo gyventojams (asmenims) įsigyjant specialiuosius leidimus. Kad specialiuosius leidimus galėtų įsigyti ir gyventojai (asmenys) valdantys gyvenamąsias patalpas pagal įregistruotą viešajame registre nuomos sutartį. Tuo būdu, įsitikinę siūlymo autoriai, Kauno miesto savivaldybė prisidės ir prie šešėlio mažinimo būsto rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.