Paaiškino, kokią klaidą „Regitroje“ daro asmenys, užsieniečiams parduodantys automobilius, ir kaip keisis tvarka

Nuo rugpjūčio 1 d. parduodantiems automobilį užsienio gyventojui ar įmonei šalies teritorijoje, bus paprastesnė. Kreiptis į „Regitrą“ ir deklaruoti automobilio nuosavybės pasikeitimą pakaks tik Lietuvos gyventojui.

regitra, avižienių grupė, naujas filialas<br>D.Umbraso nuotr.
regitra, avižienių grupė, naujas filialas<br>D.Umbraso nuotr.
„Regitra“.<br>T.Bauro nuotr.
„Regitra“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 3, 2022, 8:21 AM

Iki šiol į „Regitrą“ turėjo kreiptis tiek pirkėjas, tiek pardavėjas, o transporto priemonė automatiškai užregistruojama po dešimties dienų. Dabar pardavėjas privalės per penkias darbo dienas nuo sandorio sudarymo pateikti vienpusę perleidimo deklaraciją. Jos pagrindu bus panaikintos transporto priemonės vardu galiojantis savininko deklaravimo kodas (SDK).

„Regitros“ atstovų teigimu, pokyčius paskatino dideli klientų srautai ir dažnai kylantys nesusipratimai.

„Sudarius sandorį su užsieniečiu, jis tiesiog pamiršta įvykdyti prievolę kreiptis į „Regitrą“ ir išvyksta su automobiliu iš šalies. Tai lieka galioti SDK Lietuvos gyventojo vardu“, – vieną pagrindinių tokio sprendimo priežasčių „Lietuvos ryto“ televizijai įvardijo „Regitros“ transporto priemonių registravimo skyriaus vadovė Miglė Margevičiūtė.

„Kitas svarbus aspektas yra dėl eilių mažinimo. Mūsų įmonė nuolat ieško sprendimų, kaip mažinti eiles ypač didžiuosiuose padaliniuose ir tikimės, kad šis sprendimas prisidės. Vien šiemet į mus kreipėsi apie 29 tūkst. užsienio gyventojų, kurie deklaravo transporto priemonės įsigijimą“, – komentavo atstovė.

Skelbimų portalo „Autoplius.lt“ komunikacijos specialistas Gintenis Dauparas taip pat antrino, kad pastarasis pusmetis buvo rekordinis. Mat ukrainiečių iš Lietuvos išvežamiems automobiliams buvo taikomos muitų lengvatos.

„Mes skaičiuojame, kad per pusę metų vien ukrainiečiai išvežė beveik 15 tūkst. automobilių iš mūsų šalies“, – dėstė G.Dauparas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.