Vietoj aikštelės Melnragėje – vandens pramogos

Klaipėdos savivaldybė dar šiemet planuoja paskelbti konkursą vandens ir kitoms kurortinėms pramogoms teikti Melnragėje, šiuo metu ten esančioje neįgaliųjų paplūdimio automobilių stovėjimo aikštelėje.

Klaipėdos savivaldybė dar šiemet planuoja paskelbti konkursą vandens ir kitoms kurortinėms pramogoms teikti Melnragėje.<br> „Facebook“ grupės „Tvarkau Klaipėdą“ nuotr.
Klaipėdos savivaldybė dar šiemet planuoja paskelbti konkursą vandens ir kitoms kurortinėms pramogoms teikti Melnragėje.<br> „Facebook“ grupės „Tvarkau Klaipėdą“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Valeckas

Oct 20, 2022, 2:29 PM

Socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai dalinasi informacija, kad projektuotojai jau atlieka matavimus Savivaldybei priklausančioje neįgaliųjų paplūdimio automobilių aikštelėje.

Viešai diskutuojama, kad anksčiau buvo planų čia statyti vandens pramogų parką.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas „Vakarų ekspresui“ sakė, kad Klaipėdai tikrai trūksta kurortinės infrastruktūros.

O svarbiausia, kad verslininkai patys jau domisi galimybe minimoje vietoje įrengti pramogų parką, kuriame SPA paslaugoms galėtų būti naudojamas net ir geoterminis vanduo.

„Pagal detalųjį planą ši teritorija yra numatyta rekreacinei veiklai. Tai visiškai atitinka miesto strategiją, kurioje numatoma Giruliuose ir Smiltynėje steigti kurortines teritorijas“, – sakė R. Zulcas.

Anot jo, ateityje čia galėtų atsirasti ir nuolatiniai statiniai.

Tačiau šiuo metu yra rengiamos viešo konkurso sąlygos įrengti laikiną pramogų infrastruktūrą.

„Tai būtų toks pat konkursas, kokie buvo organizuojami laipynių pramogoms Poilsio parke arba vandens pramogoms Malūno parko tvenkinyje“, – analogijas pateikia R. Zulcas.

Anot jo, pagal konkurso sąlygas neįgaliųjų paplūdimio aikštelėje būtų leidžiama statyti laikinus statinius. Statiniai galėtų užimti šiuo metu aikštelės viduryje esantį jaunais medžiais apaugusį plotą (tai nėra miškas) bei pačią aikštelę.

„Pagal Pamario gatvę yra įrengtos naujos automobilių stovėjimo aikštelės“, – R. Zulcas prognozuoja, kad parkavimo problemų nekiltų.

Anot jo, dabartinėje aikštelėje galėtų likti automobilių stovėjimo vietos tik neįgaliųjų transportui.

Galutinė situacija paaiškės po konkurso, kuriame bus vertinami verslininkų pasiūlymai.

Daugiausia dėmesio konkurse turėtų būti skiriama siūlomų poilsio paslaugų įvairovei bei planuojamų investicijų dydžiui.

„Konkurso sąlygas planuojame parengti per porą mėnesių“, – sako R. Zulcas.

Jei procedūros vyks sklandžiai, yra tikimybė, kad jau kitais metais Melnragėje galėtų atsirasti papildomas poilsiautojų traukos centras, kokio Klaipėdoje šiuo metu dar nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.