Dėl ilgai trunkančio Klaipėdos senamiesčio gatvių remonto verslininkams trūko kantrybė: uždaro parduotuves, išsikrausto

Klaipėdos senamiesčio verslininkai skundžiasi dėl per ilgai atliekamų gatvių remonto darbų. Anot jų, dėl to sumažėjo lankytojų srautai, užsidaro parduotuvės ir barai.

Klaipėdos senamiesčio verslininkai skundžiasi dėl per ilgai atliekamų gatvių remonto darbų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos senamiesčio verslininkai skundžiasi dėl per ilgai atliekamų gatvių remonto darbų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos senamiesčio verslininkai skundžiasi dėl per ilgai atliekamų gatvių remonto darbų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos senamiesčio verslininkai skundžiasi dėl per ilgai atliekamų gatvių remonto darbų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jurgita Andriejauskaitė, BNS

Nov 13, 2022, 11:21 AM

Ketvirtadienį posėdžiavęs savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas senamiesčio verslininkų prašymu nagrinėjo situaciją dėl atliekamų darbų, kuriuos vykdo Šilutės statybos bendrovė „Kavesta“, terminų.

Ilgi terminai

Kapitalinis gatvių remontas Klaipėdos senamiesčio gatvėse atliekamas jau metus ir, anot Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, truks iki kitų metų gegužės–rugpjūčio.

„Žvejų gatvės pabaiga yra kitų metų rugpjūčio 15 diena, Daržų – liepos 15 diena. Didžiosios vandens – birželio 15, Teatro – gegužės 15 diena. Žinoma, tie terminai didoki. Kalbamės su rangovu, kad darbus spartintų, kad didžioji dalis būtų baigti iki kitų metų pavasario“, – komiteto nariams sakė V. Švedas.

Beveik baigtas dviejų gatvių – Sukilėlių ir Vežėjų remontas.

Pasak uostamiesčio verslininko Jono Trainaičio, darbų terminai – labai ilgi. Dėl iškastos Žvejų gatvės ėmė užsidaryti verslai – vienas baras, parduotuvė. Jose veikusios įmonės teigė grįšiančios, kai baigsis gatvių remontas.

„Aplinkui šitie nuomininkai uždarinėja realiai parduotuves vien dėl to, kad nėra priėjimo, privažiavimo žmonėms. Girdime terminus, kad iki rugpjūčio kitų metų, jau dabar pusę metų, visą vasarą, kai buvo pats darbymetis. Kur bėdos su tais terminais? Kas tokio daroma? Norisi konkrečių skaičių. Sakė, baigs iki sausio“, – kalbėjo J. Trainaitis.

Anot jo, ištuštėjusiose patalpose teks ieškoti nuomininkų, tačiau į tokią išraustą gatvę niekas nenorės įsikelti, o minimi terminai sufleruoja, kad normaliai dirbti verslas negalės ir kitą vasarą.

Sutrukdė radiniai

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiosios patarėjos Ingos Kubilienės teigimu, apie vykdomus darbus su verslininkais kalbėta ne kartą ir jie buvo informuoti apie jų eigą ir prieš kapitalinį remontą, ir jo metu.

Verslininkų prašymu, Žvejų gatvė remontuojama etapais, kad galėtų veikti maitinimo įstaigos, ir taip paveiktos COVID-19 pandemijos. Uždarius visą gatvę iškart, į ją nebūtų buvę galima patekti.

Darbus, anot specialistės, sutrikdė aptikti radiniai, archeologiniai tyrimai, tad rangovas darbų atlikti nevėluoja. Terminai nusikėlė dėl aplinkybių, kurios privertė stabdyti darbus.

Rangovas, bendrovė „Kavesta“, komiteto nariams nurodė, kad vykdant kapitalinį gatvių remontą susidūrė su problemomis – projektuotojų sprendinių neatitikimais, archeologiniais tyrimais. Darbus teko atlikti rankiniu būdu, nes mechaniškai kasti neleista.

Kol kas negautos ir kai kurios akmens medžiagos, užsakytos Baltarusijoje, o dėl karo Ukrainoje sutriko tiekimas.

Bendrovė žada, jog per lapkritį ir gruodį Žvejų gatvėje bus nutiesta dalis šaligatvių.

Vicemero Arūno Barbšio teigimu, savivaldybė galėjo nieko nedaryti, tačiau vykdomas kapitalinis remontas padidins verslininkų turimo turto vertę.

Komitete taip pat svarstyta, jog verslininkai galėtų kreiptis į uostamiesčio tarybą, kad ji dėl patiriamų nepatogumų atleistų nuo žemės mokesčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.