Po Vilnių pradėjo važinėti Kalėdų traukinukas: bilietų pardavėja prasitarė, kuris reisas – ypatingiausias

Už kalėdinio miestelio, esančio Vilniaus Katedros aikštėje, Šventaragio gatvėje, galima rasti specialią traukinuko stotelę. Kalėdų traukinukas į Vilnių grįžo po dvejų metų. Jis veža visus, norinčius apžiūrėti papuoštas senamiesčio gatves ir pajusti šventinę nuotaiką.

 Kalėdinis traukinukas.<br> Stop kadras
 Kalėdinis traukinukas.<br> Stop kadras
 Jevgenija.<br> Stop kadras
 Jevgenija.<br> Stop kadras
 Orlandas.<br> Stop kadras
 Orlandas.<br> Stop kadras
  Kalėdinis traukinukas.<br> Stop kadras
  Kalėdinis traukinukas.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (4)

Domantė Slavinskaitė

2022-12-04 12:42

„Mes jau važiavome prieš kovidą. Tikimės, kad garsiau gros muzika ar trankiau, nes buvo kažkaip kitaip. Dabar ramu, tylu“, – sakė „Lietuvos ryto“ televizijos kalbintas vyras.

Traukiniu riedanti mažeikietė į sostinę atvyko tik dėl eglės ir traukinuko: „Nuotaika gera, visą dieną – nuo ryto devynių – mes čia. Į traukinuką patekome tik trečią valandą“.

Skirtingomis savaitės dienomis žmonių susidomėjimas traukinuku skiriasi. Juo gali važiuoti bet kokio amžiaus keleiviai. Per savaitę šią pramogą išbandė 2 tūkst. žmonių.

„Mums visiems kartais norisi prisiminti vaikystę, pasikrauti gerų emocijų. Gatvės labai gražiai papuoštos, žmonės mojuoja – keleiviai grįžta pakylėti ir jau nusiteikę švęsti, dalintis šiluma ir daryti stebuklus“, – kalbėjo bilietų pardavėja Jevgenija.

O vairuotojas Orlandas pasakojo, kad važiuojant nedideliu greičiu galima viską apžvelgti: „Kiek važiavo žmonių, sakė, kad einant kitaip atrodo nei iš traukinuko: ir muzikėlė kalėdinė groja, ir visa ta kalėdinė dvasia“.

Traukinukas sostinės gatvėmis važiuoja maždaug nuo vidurdienio, penktadieniais šeštadieniais paskutinis išvykimas – 22 valandą.

Anot Jevgenijos, paprastai paskutinis reisas būna ypatingiausias. „Dažniausiai jis baigiasi aplodismentais. Tada ir mes jaučiamės svarbūs, kad ta nuotaika ir reisas yra pavykęs“, – šypsojosi pašnekovė.

Po šventinį Vilniaus senamiestį pasivažinėti Kalėdų traukinuku sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami iki sausio 8 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.