Po skandalo su „Volkswagen“ koncernu buvęs vadovas nesėdės sunertomis rankomis – veidą matysime kitur

Po to, kai šių metų liepą „Volkswagen“ grupės direktorius Herbertas Diessas buvo gan triukšmingai atstatydintas, ilgai be darbo jis neužsibuvo. Jau nuo vasario mėnesio jis turėtų pradėti vadovauti kitam Vokietijos pramonės milžinui – „Infineon Technologies“ koncernui, kuris gamina elektronikos ir puslaidininkių komponentus automobilių pramonei.

H.Diessas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
H.Diessas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jau nuo vasario mėnesio jis turėtų pradėti vadovauti kitam Vokietijos pramonės milžinui – „Infineon Technologies“ koncernui.<br>www.unsplash.com nuotr.
Jau nuo vasario mėnesio jis turėtų pradėti vadovauti kitam Vokietijos pramonės milžinui – „Infineon Technologies“ koncernui.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 3:14 PM, atnaujinta Dec 20, 2022, 3:27 PM

Spalį H.Diessui sukako 64-eri ir atrodytų laikas pamąstyti apie pensiją, juolab, jog po ketverių metų vadovaujant „Volkswagen“ grupei jis užsitikrino sočią ateitį. Tačiau, matyt, gyvenimas ramybėje šiam vokiečiui neįdomus, svarstoma „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Nors formaliai vasario viduryje „Infineon Technologies“ akcininkai dar balsuos dėl H.Diesso paskyrimo stebėtojų tarybos pirmininku, tačiau tai tik formalumas – viskas jau sutarta.

Primenama, kad H.Diesso sutartis su koncernu galiojo iki 2025 metų, tačiau šių metų vasarą jis buvo atleistas formaliai tarpusavio susitarimu.

Pagrindinė atstatydinimo priežastis, panašu, buvo „Volkswagen“ nuosavo operacinės sistemos „Cariad“ nesėkmė. „Volkswagen“ nutarė kurti savo operacinę automobilio valdymo sistemą, tačiau ji tapo tokia tragiška, kad iš kėdės išvertė visos grupės vadovą.

Be to, dėl jos sutrikimų teko bet dviem metams atidėti „Volkswagen“ elektromobilių debiutą bei dar visa eilę itin svarbių grupei automobilių modelių.

Pamatysime, kaip jam seksis eiti naujas pareigas. „Infineon“ dar visai nauja grupė, įkurta tik 1999 metais, reformavus pramonės gigantą „Siemens“.

„Infineon“ gamina elektroninę įrangą įvairioms pramonės sritims, bet daugiausia automobiliams. Pavyzdžiui, prieš mėnesį „Infineon“ pasirašė susitarimą su „Stellantis“ grupe dėl mikroschemų tiekimo už milijardą eurų.

Per pastaruosius pora metų dėl mikroschemų trūkumo „Infineon“ apyvartą pašoko kartais. Automobilių gamintojai Europoje dėl sutrikusio tiekimo priversti atsisakyti pigių mikroschemų iš Azijos ir užtvindė „Infineon“ grupę naujais užsakymais.

Tuo pat metu Europos šalys subsidijuoja šios pramonės šakos plėtrą siekdamos patenkinti Europos automobilių gamintojų poreikius.

Šiais finansiniais metais „Infineon“ grupės apyvarta artėjo prie 15 milijardų eurų ir tai trečdaliu daugiau negu pernai per tą patį laikotarpį. Kitais metais įmonė ketina investuoti tris milijardus eurų į gamybos plėtrą. Visame pasaulyje „Infineon“ grupės įmonėse dirba 56 tūkstančiai darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.