Naujieji jau ant nosies: štai ką būtina žinoti vilniečiams, ketinantiems keliauti viešuoju transportu

Naujųjų metų vakarą vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti į šventiškai pasipuošusios sostinės širdį. Tam, kad automobilius būtų galima palikti kiemuose, viešasis transportas Vilniuje gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. bus nemokamas.

Viešasis transportas Vilniuje gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. bus nemokamas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viešasis transportas Vilniuje gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. bus nemokamas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viešasis transportas Vilniuje gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. bus nemokamas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viešasis transportas Vilniuje gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. bus nemokamas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viešasis transportas Vilniuje gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. bus nemokamas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viešasis transportas Vilniuje gruodžio 31 d. nuo 20 val. iki sausio 1 d. 4 val. bus nemokamas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-12-29 14:36

Naktį iš gruodžio 31-osios į sausio 1 d. kursuos talpesni 102N ir 103N maršrutų naktiniai autobusai. Taip pat kursuos naktiniai 3G ir 6G maršruto autobusai bei 2, 7, 16 ir 17 maršrutų troleibusai.

Naktinis viešasis transportas pradės kursuoti nuo 23:00 val., kas 30–35 min.

Naktiniai autobusai stos centrinėje miesto dalyje esančiose šiose viešojo transporto stotelėse:

  • Žaliasis tiltas – 103N; 3G; 6G.
  • Vinco Kudirkos aikštė – 103N bei 2 ir 17 troleibusai.
  • Karaliaus Mindaugo tiltas – 102N (keis trasą ir nekursuos nuo 23:00 iki 01:00).
  • Arkikatedra – 102N (keis trasą ir nekursuos nuo 23:00 iki 01:00).
  • Operos ir baleto teatras – 102N.
  • Juozo Tumo–Vaižganto – 102N; 3G.

Kryptys:

  • 102N autobusų maršruto įprasta trasa – keliaujantiems Žvėryno, Viršuliškių, Pilaitės, Stoties kryptimi.
  • 103N autobusų maršruto trasa – keliaujantiems Šnipiškių, Baltupių, Santariškių, Stoties, Savanorių pr. kryptimi.
  • 3G autobusų maršruto trasa – keliaujantiems Šeškinės, Fabijoniškių, Naujininkų kryptimi.
  • 6G autobusų maršruto trasa – keliaujantiems N. Vilnios kryptimi. 2 troleibusų maršruto trasa – keliaujantiems Antakalnio, Saulėtekio, Stoties kryptimi.
  • 7 troleibusų maršruto trasa – keliaujantiems Žvėryno, Justiniškių, Pašilaičių, Stoties kryptimi.
  • 16 troleibusų maršruto trasa – keliaujantiems Lazdynų, Karoliniškių, Viršuliškių, Pašilaičių, Naujamiesčio, Savanorių pr. kryptimi.
  • 17 troleibusų maršruto trasa – keliaujantiems Žirmūnų, Naujamiesčio, Naujininkų kryptimi. Išsamiau su Naujųjų Metų nakties viešojo transporto maršrutais ir žemėlapiais galite susipažinti specialiame puslapyje.

Laikinai keisis autobusų maršrutų trasos

Informuojame, jog nuo 2022 m. gruodžio 31 d. 23 val. iki 2023 m. sausio 1 d. 1 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas (įskaitant ir viešąjį transportą) T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse.

Atsižvelgiant į numatytus eismo ribojimus miesto centrinėse gatvėse, Naujųjų metų išvakarėse laikinai keisis 10, 11, 33, 89 autobusų maršrutų trasos ir tvarkaraščiai. Kelionę viešuoju transportu lengvai susiplanuoti galima vilnius/#plan/"="">vilnius/#plan/"" target="_blank">čia.

Kaip bus keičiamos autobusų maršrutų trasos?

10 maršruto autobusai į Markučius nuo Žaliojo tilto važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos ir Užupio. Atgal autobusai važiuos tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa 10 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Vinco Kudirkos aikštė, Jogailos, Centro poliklinika, Reformatų, MO muziejus, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių.

11 maršruto autobusai iš Žvėryno iki Pamėnkalnio–Pylimo–Jogailos gatvių sankryžos važiuos įprasta trasa, toliau suks į Pylimo gatvę ir važiuos Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Maironio gatvėmis. Iš šios gatvės suks į Užupio gatvę ir važiuos įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos Jogailos, Vinco Kudirkos aikštė, Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas bei Dailės akademijos stotelėse. Kursuodami šiuo maršrutu autobusai papildomai stos stotelėse Centro poliklinika, Reformatų, MO muziejus, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių.

Atgal autobusai grįš įprasta trasa.

33 maršruto autobusai iš Šiaurės miestelio iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Tokia pačia trasa autobusai grįš į Šiaurės miestelį. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio ir Subačiaus. Kursuodami šia trasa 33 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

89 maršruto autobusai, važiuodami Senamiesčio kryptimi, iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Kursuodami pakeista trasa 89-ojo maršruto autobusai nestos Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos, Užupio bei Subačiaus stotelėse. Kursuodami šia trasa 89 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

Konkrečius viešojo transporto maršrutų trasų pasikeitimus ir žemėlapius rasite čia.

Informaciją apie tvarkaraščius, maršrutų pokyčius JUDU rekomenduoja sekti judu.lt, programėlėse „m.Ticket“, Trafi“, ir www.stops.lt.

Viešojo transporto pokyčiai nuo sausio

Nuo 2023 m. sausio 1 d. keisis 10 ir 17 maršrutų troleibusų eismo tvarkaraščiai ir piko metu troleibusai važiuos dažniau. Taip pat keleivių patogumui 10 maršruto troleibusai kursuos iki Saulėtekio. Šiuo metu minėto troleibusų maršruto trasa trumpinama iki Antakalnio žiedo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.