Pagaliau geros naujienos – pigs automobiliai: įvardijo, į kuriuos vertėtų pasidairyti

Kovojant su kosminėmis kainomis ir transporto priemonių trūkumu, automobilių pirkėjai pagaliau gali jausti palengvėjimą. Šiuo metu tiekimo grandinės stabilizuojasi, platintojai pildosi atsargas, normalizuojasi ir paklausa.

Naudotų automobilių kainos 2023 metais gali sumažėti net 20 proc.<br>Asociatyvi V.Pilkausko nuotr.
Naudotų automobilių kainos 2023 metais gali sumažėti net 20 proc.<br>Asociatyvi V.Pilkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-04 18:04, atnaujinta 2023-02-04 18:05

„Business Insider“ teigimu, naudotų automobilių kainos 2023 metais gali sumažėti net 20 proc., o naujų automobilių kainos – 5 proc. Tačiau pirkėjai vis tiek turės medžioti, kad surastų gerą sandorį.

Automobilių pirkimo ekspertai pasidalijo keletu patarimų ir atskleidė, kurie automobilių tipai ir prekės ženklai šiais metais bus pigiausi.

Atkreipkite dėmesį į prekės ženklą

Transporto priemonių vertinimo ir automobilių tyrimų bendrovės „Kelley Blue Book“ atstovas Brianas Moody „Business Insider“ sakė, kad tokių prekės ženklų kaip „Tesla“, „Volkswagen“ ir BMW automobiliai šiuo metu kainuoja gan brangiai, tad siūloma geriau rinktis jų konkurentus, kurių kainos ne tokios aukštos.

„Dairykitės į „General Motors“, „Hyundai“, „Mazda“, „Buick“. Kai kurių iš jų kainos taip pat šiek tiek kilo, bet ne taip drastiškai“, – sakė jis.

Laikykitės atokiau nuo visureigių

Ieškant automobilio, pirkėjui svarbu ne tik prekės ženklas, bet ir automobilio tipas.

Pasak automobilių paieškos sistemos iseecars.com analitiko Karlo Brauerio, naudotų pikapų, mikroautobusų, kabrioletų ir kupė kainos lapkričio mėnesį buvo mažesnės nei kitų naudotų automobilių kainų vidurkis.

„Šių tipų automobilių kaina, lyginant su pandemijos laikotarpiu, krito labiausiai“, – sakė K.Braueris.

Vis dėlto jis pridūrė, kad pikapai nėra labai ekonomiški, jiems reikia daug degalų, o tai ir lėmė sumažėjusią pačių automobilių kainą. Kupė ir kabrioletų kaina krito dėl per mažos jų paklausos infliacijos akivaizdoje.

Pasak ekspertų, maži automobiliai, kurie seniau nebuvo paklausūs, dabar vis dažniau perkami dėl palyginti mažos kainos ir žemų degalų sąnaudų. K.Braueris prognozuoja, kad ši tendencija išliks ir kitais metais.

Vis dėlto, nors pandemija ir galėjo pakoreguoti automobilių rinką, tačiau pagrindiniai pasiūlos ir paklausos dėsniai vis dar galioja.

„Jei norite sutaupyti pinigų, neieškokite to paties, ko ieško visi kiti“, – sakė B.Moody.

Parengta pagal „Business Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.