„Toyota“ fiksuoja smunkantį pelną

Japonijos automobilių gamintoja „Toyota“ pranešė, kad per pirmus devynis savo dabartinių fiskalinių metų mėnesius uždirbo mažiau pelno.

„Toyota“ pranešė, kad per pirmus devynis savo dabartinių fiskalinių metų mėnesius uždirbo mažiau pelno.<br>www.unsplash.com nuotr.
„Toyota“ pranešė, kad per pirmus devynis savo dabartinių fiskalinių metų mėnesius uždirbo mažiau pelno.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 11:45 AM

Pasak bendrovės, balandžio–gruodžio mėnesiais grynasis pelnas sudarė 1,9 trln. jenų (13,5 mlrd. eurų) ir buvo 18 proc. mažesnis, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus. Tačiau pardavimai padidėjo 18 proc., iki 27,5 trln. jenų.

„Toyota“ prognozuoja, kad per visus šiuos fiskalinius metus, pasibaigsiančius kovo 31 d., iš viso uždirbs 2,36 trln. jenų grynojo pelno, tačiau ir ši suma bus 17,2 proc. mažesnė, palyginti su ankstesniais fiskaliniais metais.

Automobilių gamintoja pagrindine šių nuosmukių priežastimi įvardija šiuo metu visame pasaulyje fiksuojamą puslaidininkių stygių. Dėl to bendrovė taip pat nurėžė savo pasaulinių gamybos apimčių prognozę, kuri buvo sumažinta nuo 9,2 mln. iki 9,1 mln. automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.