BMW koncernas užkirto kelią kinų norui sukurti lyg du vandens lašai panašų automobilį

BMW koncernas užkardė dar vieną, eilinį kinų bandymą nukopijuoti automobilio dizainą. Kaip rašo „Autohome“, šį kartą kinai bandė užpatentuoti automobilį, kuris lyg du vandens lašai panašus į patį pirmąjį klasikinį „Mini“ automobilį. Tai bandė padaryti „Beijing Estek Technology“.

Kinai bandė patentuoti identiškai senajam „Mini“ atrodantį elektromobilį.<br>Timo Wagner/Unsplash.com
Kinai bandė patentuoti identiškai senajam „Mini“ atrodantį elektromobilį.<br>Timo Wagner/Unsplash.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 4:16 PM, atnaujinta Feb 17, 2023, 4:18 PM

Kinai bandė patentuoti identiškai senajam „Mini“ atrodantį elektromobilį, skelbiama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“. Dokumentai patentui buvo pateikti dar praėjusių metų gegužę.

Tada kinai teigė, kad tai visiškai legalus prašymas, mat nuo „Mini“ automobilio debiuto buvo praėję jau daugiau kaip pusė amžiaus, nes būtent tiek laiko galioja patentiniai apribojimai.

Tačiau tam paprieštaravo BMW koncernas, kuriam ir priklauso visos teisės į „Mini“ automobilius. BMW koncerno prašymas buvo patenkintas ir dabar kinams teks arba atsisakyti gaminti šį automobilį arba kardinaliai pakeisti šio automobilio išvaizdą.

Tačiau šis atvejis labiau išimtis, o ne taisyklė, nes kinams tikrai dažnai pasiseka gaminti klonus ir nelabai kas į tai kreipia dėmesį. Pavyzdžiui, „Great Wall“ koncerno kompanija „Ora“ gamina „Volkswagen Beetle“ klonus „Punk Cat“ ir „Ballet Cat“.

Beje, tokius pavyzdžius galima būtų vardinti kone dešimtimis, o štai tokius, kurių patentai buvo sustabdyti išvardinti būtų labai sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.