Kelių direkcijos generalinį direktorių Remigijų Lipkevičių keičia Marius Švaikauskas

Nuo penktadienio Lietuvos automobilių kelių direkcijai vadovauti pradeda Marius Švaikauskas, pakeisiantis iki šiol generalinio direktoriaus pareigas. Naująjį bendrovės vadovą penkerių metų laikotarpiui išrinko Kelių direkcijos valdyba, praneša Kelių direkcija.

Kelių direkcijos generalinį direktorių Remigijų Lipkevičių keičia Marius Švaikauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kelių direkcijos generalinį direktorių Remigijų Lipkevičių keičia Marius Švaikauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prioritetas – „Via Baltica“, Utenos plentas, karinio mobilumo projektai, tiltų ir viadukų būklė, kelių rinkliavos projektas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prioritetas – „Via Baltica“, Utenos plentas, karinio mobilumo projektai, tiltų ir viadukų būklė, kelių rinkliavos projektas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2023, 4:04 PM

Pasak Kelių direkcijos valdybos pirmininko Vaidoto Balyno, nuo šių metų pradžios įmonei tapus akcine bendrove, atsivėrė naujos galimybės, atnešančios ir naujus iššūkius bei lūkesčius, keliamus vadovui ir jo komandai.

„(...) Mariaus turima įmonės veiklos pertvarkymo vizija visapusiškai koreliuoja su tuo, kaip įmonės transformaciją mato valdyba, svarbu ir tai, kad sutampa naujojo vadovo ir valdybos vertybės.

„Naujajam Kelių direkcijos vadovui keliamas tikslas – visą valstybinių kelių plėtros ir priežiūros sistemą pakelti į kur kas aukštesnį kokybinį lygį, kad finansų trūkumas būtų vienintelis spręstinas klausimas, o ne darbų vėlavimas ar jų kokybė.

Nedelsiant turi būti priimti sprendimai, leidžiantys sklandžiai ir suplanuotais terminais įgyvendinti strateginius valstybės projektus.

Prioritetas – „Via Baltica“, Utenos plentas, karinio mobilumo projektai, tiltų ir viadukų būklė, kelių rinkliavos projektas (e-tolling). Su naujo vadovo atėjimu tikimės greitos ir sklandžios šios įmonės kultūros transformacijos“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Kaip skelbiama pranešime, prieš valdybai išrenkant naująjį Kelių direkcijos vadovą, atsakingos šalies institucijos pateikė visas reikiamas pažymas apie M. Švaikausko tinkamumą eiti šias pareigas. Valdybos posėdžio metu buvo aptarti ir galimi interesų konfliktai su įmonės rangovais ar jų regimybės M. Švaikauskui pradėjus dirbti Kelių direkcijoje.

Naujasis vadovas pasiūlė priemones, kurios bus taikomos siekiant išvengti interesų konflikto. Viena jų – įmonėje bus parengtos vieningos sistemos, t. y. standartai ir metodikos, kurios bus taikomos visiems be išimties įmonės rangovams ir partneriams, taip eliminuojant subjektyvius, interesų konfliktus galinčius sukelti sprendimus.

Iki 2022 m. gruodžio mėn. M. Švaikauskas dirbo valstybės valdomoje energetikos bendrovėje „EPSO-G“, ėjo LR Vyriausybės kartu su LR Energetikos ministerija įgyvendintos Fizinio barjero programos pasienyje su Baltarusija direktoriaus pareigas, prieš tai buvo UAB „Vilniaus vandenys“ generaliniu direktoriumi, vadovavo Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentui prie Aplinkos ministerijos.

M. Švaikauskas turi patirties ir privačiame sektoriuje kaip vadovas buvęs atsakingas už verslo rizikų valdymą ir verslo plėtrą.

Iki šių metų pradžios Kelių direkcijos vadovo pareigas ėjęs ilgametis įmonės darbuotojas Remigijus Lipkevičius Valdybos sprendimu iki šių metų galo lieka dirbti įmonėje. Jam bus pasiūlytos Kelių direkcijos generalinio direktoriaus patarėjo pareigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.