Kinų automobilių gamintojai svaidosi kaltinimais dėl plagiato: vienas kitą apkaltino vagyste

Automobilių pasaulyje pasirodė dar negirdėta ir kiek netikėta naujiena. Kinijos gamintojai apkatino vienas kitą plagijavimu ir automobilių dizaino vagyste, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Geely Galaxy Light“<br>Gamintojo nuotr.
„Geely Galaxy Light“<br>Gamintojo nuotr.
„Changan UNI-V“<br>Gamintojo nuotr.
„Changan UNI-V“<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-25 12:04

Kaip rašo „Car News China“, Kinijos valstybei priklausantis koncernas „Changan“ oficialiai apkaltino „Geely“ įmonę, savo naujosios modelių šeimos „Galaxy“ dizaino vagyste.

„Geely Galaxy“ buvo pristatyti visuomenei šių metų vasario gale, tai bus visureigiai ir sedanai, kurie turės hibridinę arba elektrinę pavarą. Anot pristatymo, tai bus prestižiniai ir vieni brangiausių šio gamintojo modelių.

Praėjus šešioms dienoms, „Geely“ koncernas gavo atvirą laišką iš „Changan“ kompanijos, kad pavogė sportinio automobilio dizainą. Anot jų, „Galaxy Light“ išvaizda – vogta. „Geely“ kaltinimus paneigė ir teigė, kad automobilis yra originalus jų kūrinys.

„Changan“ nenurodo, kurio konkretaus modelio dizainą jų tautiečiai pavogė, tačiau specialistai rado du labai panašius modelius, tai „UNI-V“ ir elektrinė jo versija „Shenlan SL03“.

„Geely Galaxy“ automobilių dizainą kūrė kinas Chan Chan Genas, kuris iki to laiko, 20 metų dirbo „Changan“ kompanijoje. Būtent tas pats asmuo sukūrė „Changan UNI-V“ modelį, kuris toks panašus į „Geely galaxy“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.