Automobilių gamintojai vienas po kito diegia naujovę: leis apmokėti paslaugas neišlipant iš automobilio

„Mercedes-Benz“ paskelbė, kad pradėjo taikyti naują paslaugą savo pirkėjams – „Pay+“. Ši paslauga, identifikuodama pirštų antspaudus, leidžia atlikti mokėjimus sėdint automobilyje, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Mercedes-Benz“ paskelbė, kad pradėjo taikyti naują paslaugą savo pirkėjams – „Pay+“.<br>D.Umbraso nuotr.
„Mercedes-Benz“ paskelbė, kad pradėjo taikyti naują paslaugą savo pirkėjams – „Pay+“.<br>D.Umbraso nuotr.
Skaitmeniniai biometriniai skaneriai sumontuoti tik naujausiuose „EQS“, „EQE“, S ir C klasės bei BLC modeliuose.<br>J.Paplaičio nuotr.
Skaitmeniniai biometriniai skaneriai sumontuoti tik naujausiuose „EQS“, „EQE“, S ir C klasės bei BLC modeliuose.<br>J.Paplaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-04-04 15:30

Kol kas, skaitmeniniai biometriniai skaneriai sumontuoti tik naujausiuose „EQS“, „EQE“, S ir C klasės bei BLC modeliuose.

Šis vokietijos gamintojas tapo pirmasis pasaulyje, kuris pradėjo naudoti „Visa Delegated authentication“ ir „Cloud content framework“ technologijas savo automobiliuose. Jos leidžia vykdyti saugius apmokėjimus.

Ši paslauga bus itin aktuali artimiausioje ateityje, kai automobilių gamintojai vis daugiau savo teikiamų paslaugų automobiliuose siūlo pirkti arba prenumeruoti.

Pavyzdžiui, norintys klimato sistemos kontrolės sistemą valdyti per atstumą iš savo telefono, turi užsisakyti specialų abonentą su metiniu mokesčiu. Būtent tokią paslaugą bus galima užsakyti ir apmokėti esant automobilyje.

Be to, numatoma, kad bus galima mokėti už stovėjimą miestuose ir kitas paslaugas.

„Mercedes“ sukūrė specialią elektroninę parduotuvę „Mercedes Me Store“, kurioje, jau nusipirkus automobilį, galima užsakyti kitų teikiamų paslaugų ir privalumų.

Panašias paslaugas jau įdiegė ir BMW, tikimasi, kad netrukus tokius privalumus pradės siūlyti ir kiti gamintojai.

Planuojama, kad ateityje iš automobilio bus galima apmokėti net už kurą degalinėse. Analitikai mano, kad per artimiausius 3 metus automobilių mokėjimo programoms vairuotojai išleis iki 5 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.