V. Putino limuzinų gamintojas perims „Toyota“ nacionalizuotą automobilių gamyklą

Rusijos bendrovė, pagaminusi šalies vadovo Vladimiro Putino limuziną, perėmė Japonijos automobilių gamintojos „Toyota“ gamyklą Sankt Peterburge.

Rusijos bendrovė, pagaminusi V.Putino limuziną, perėmė Japonijos automobilių gamintojos „Toyota“ gamyklą.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Rusijos bendrovė, pagaminusi V.Putino limuziną, perėmė Japonijos automobilių gamintojos „Toyota“ gamyklą.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
V.Putinas.<br>Scanpix/Scanpix Baltics nuotr.
V.Putinas.<br>Scanpix/Scanpix Baltics nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 9:05 AM

Apie tai kovo 31 d. pranešė Rusijos prekybos ir pramonės ministerija, rašo „The Moscow Times“. Skelbiama, kad buvusi „Toyota“ gamykla perduota ministerijai pavaldžiai įmonei „Centrinis mokslinių tyrimų automobilių ir automobilių variklių institutas“ (NAMI).

„Susitarimas reiškia visišką gamyklos pastato, įrangos ir žemės nuosavybės teisių perdavimą“, – sakoma ministerijos pranešime, praneša „Interfax“. Šią žinią patvirtino ir „Toyota“.

NAMI buvo atsakingas už prabangaus sedano „Aurus“ ir limuzino, kuriuo V. Putinas naudojosi per savo inauguraciją 2018 m., gamybą, bendradarbiaujant su Rusijos automobilių gamintoja „Sollers“.

Rusijos prekybos ir pramonės ministerija pareiškė, kad ieško būdų, kaip „kuo greičiau“ atnaujinti gamybą gamykloje, tačiau sandorio sąlygos neatskleistos.

Primenama, kad pernai metų rugsėjį „Toyota“ paskelbė apie sprendimą nutraukti automobilių gamybą Rusijoje.

Kovo mėnesį, praėjus metams po to, kai bendrovė sustabdė gamybą Sankt Peterburgo gamykloje, „Toyota“ atstovas spaudai teigė, kad „niekas nenuspręsta“ dėl Sankt Peterburgo gamyklos ateities.

Kovo 16 d. Rusijos prekybos ir pramonės ministras Denisas Manturovas pareiškė, kad jo ministerija svarsto galimybę perduoti „Toyota“ turtą Rusijoje NAMI.

NAMI jau anksčiau perėmė „Renault“ ir „Nissan“ Rusijoje pastatytas gamyklas po to, kai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą praėjusiais metais iš šalies pasitraukė Vakarų bendrovės.

Parengta pagal „The Moscow Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.