Automobilių gamintojai atgaivins legendinių modelių vardus – žada ir dar kai ką

Jungtinių Amerikos Valstijų automobilių gamintojas „Ford“ atkurs praėjusio amžiaus kultinio automobilio „Ford Capri“ vardą. Iš sportinio kupė jis virs visureigiu. Panašias naujienas žada ir vokiečių „Opel“, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Ford Capri“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ford Capri“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 11:29 AM

Automobilių gamintojas „Ford“ anksčiau skelbė, kad ant „MEB“ platformos, kurią nusipirko iš „Volkswagen“ koncerno gamins elektra varomą krosoverį „Ford Explorer“, kuris bus prieinamas tik Europos rinkai.

Britų leidinys „Autocar“ praneša, kad „Ford“ gamins ir sportiškesnę bei galingesnę šio automobilio versiją, kurią pavadins „Capri“. Viename iš savo interviu, tai neakivaizdžiai patvirtino ir „Ford of Europe“ vyriausiasis dizaineris Amko Leenartas.

„Capri“ – legendinis vardas, kurį praėjusio amžiaus pabaigoje turėjo itin Europoje populiarūs ir nebrangūs kupė modeliai. Juos „Ford“ gamino 1968–1986 m., tuo metu gaminto „Ford Cortina“ modelio pagrindu. Per šį laiką, buvo parduota beveik 2 mln. automobilių.

Iš esmės, „Ford“ šiuos automobilius gamino atsižvelgdamas į Europos rinką, bet pirmos dvi kartos buvo parduodamos ir Amerikoje, ten sėkmės nesulaukė, nes amerikiečiai turėjo „Mustang“ , o „Capri“ buvo lengvas, nedidelis ir su amerikiečiams nesuprantamai mažu varikliu.

Kalbos apie „Capri“ atgimimą sklando jau ne vieną dešimtmetį, bet gamintojai vis nerandavo tinkamo modelio šiam pavadinimui atgaivinti. Šį kartą jie ryžosi tai padaryti, bet naujasis „Capri“ nebus panašus į pirmtaką.

Ankstesnės kartos „Capri“ tapo kultiniu jaunimo automobiliu, nes buvo jaunatviškas, sportiškas ir nebrangus. Būsimas – brangus, nejaunatviškas ir nesportiškas. Tikimasi, kad atgimęs „Capri“ rinkoje pasirodys jau kitais metais kaip elektra varomas krosoveris, kuris išvaizda primins kupė automobilius, tik turės keturias duris.

Greičiausiai, jis bus gaminamas Kelno mieste, Vokietijoje, esančioje gamykloje, kurioje gaminami „Ford explorer“, nes techniškai jie yra identiški. Galingiausia „Explorer“ versija turi 340 arklio galių. „Capri“ turės tiek pat galios, kiek sportiškesnę važiuoklę ir atrodys agresyviau.

„Ford Capri“ bus pozicionuojamas laipteliu žemiau, negu dabartinis elektra varomas „Ford Mustang Mach-e“, kuris šiuo metu Europoje parduodamas už kiek daugiau nei 60 tūkst. eurų. Po metų, „Capri“ turės tiesioginį konkurentą iš „Opel“, kuris vadinsis „Manta“.

Tai dar vienas atgimęs pavadinimas. Kadaise ir „Opel Manta“ buvo sportiškas kupė, o gamintojas jį žada atgaivinti, sukurdamas elektra varomą visureigį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.