Išsiaiškino, kad „Tesla“ vaizdo įrašai saugomi įmonės registre, o darbuotojai jais tarpusavyje dalijasi Įmonė teisinasi

„Tesla“ automobiliai yra itin išmanūs ir labai saugūs. Pavyzdžiui, jie visą laiką filmuoja tai, kas vyksta aplink automobilį, kad įvykus kokiam nors incidentui, galėtų parodyti šeimininkui piktadario veidą, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Tesla“ automobiliai visą laiką filmuoja tai, kas vyksta aplink.<br>Pexels nuotr.
„Tesla“ automobiliai visą laiką filmuoja tai, kas vyksta aplink.<br>Pexels nuotr.
„Tesla“ automobiliai visą laiką filmuoja tai, kas vyksta aplink.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Tesla“ automobiliai visą laiką filmuoja tai, kas vyksta aplink.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2023, 9:46 AM

Nors „Tesla“ kompanija griežtai neigia, kad šie vaizdo įrašai niekur nefigūruoja ir niekam nėra matomi, vis dėlto, vidinėje darbuotojų komunikacijoje, kartas nuo karto sklando vaizdo filmukai su aplink vieną ar kitą „Teslą“ vykstančiais įvykiais. Apie tai savo tyrime atskleidė naujienų agentūra „Reuters“.

Kaip teigiama tyrime, atliktame 2019–2022 m, „Tesla“ darbuotojai tarpusavyje dalijosi filmukais, kurie nufilmuoti aplink „Tesla“ įsigijusių žmonių automobilius.

Buvę įmonės darbuotojai teigia savo akimis matę kai kuriuos iš jų. Tarkime, „Tesla“ įmonės darbuotojai vidiniame tinkle dalinosi nufilmuotu vaizdu, kaip dideliu greičiu per gyvenvietę lekianti „Tesla“ kliudo dviračiu važiuojantį vaiką.

Kitą kartą, buvo dalinamasi filmuku, kaip prie savo „Tesla“ automobilio jo savininkas prieina visiškai nuogas. Dažnai buvo dalijamasi įvairiais vaizdo įrašais su naminiais gyvūnais.

Vienu skandalingesnių vaizdo įrašu buvo dalinamasi prie maždaug trejus metus. Tada įmonės darbuotojas, vidiniame įmonės tinkle pasidalino vaizdo įrašu, kur garaže, šalia „Tesla“ automobilio, stovi priparkuotas povandeninis laivas.

Pasirodė, kad tai yra nedidelis povandeninis aparatas „White Lotus Esprit“, kuris dalyvavo serijos apie Džeimsą Bondą filmavimuose, kuri pasirodė 1977 m.

Tačiau ironiška tai, kad šio laivo savininkas pasirodė esąs pats Elonas Muskas – „Tesla“ įmonės savininkas.

Po to, kai paaiškėjo šis faktas, vaizdo įrašas skubiai buvo pašalintas iš įmonės vidinio tinklo susirašinėjimų kanalo. Liko neaišku, ar jį spėjo pamatyti pats E.Muskas.

Po šio tyrimo, „Tesla“ išplatino pranešimą, kuriame aiškinama, kad vaizdo įrašai bet kokiu atveju yra anoniminiai ir įmonės darbuotojai, nors ir gali juos matyti, negali žinoti nei kam priklauso tas automobilis, nei kur jis yra.

Iš kitos pusės, įmonės darbuotojai šiam pranešimui prieštarauja. Vienas jų, anonimiškai, agentūrai „Reuters“ pareiškė, kad yra programa, kuri leidžia matyti koodrinates, tai yra, leidžia žinoti tikslią vietą, kurioje jis buvo nufilmuotas.

Tas pats darbuotojas teigė, kad būtent dėl tos priežasties, niekada nepirktų „Tesla“ automobilio. Jis pridūrė, kad yra susirūpinęs tuo, kad „Tesla“ automobilius perkantys asmenys tikrai nėra informuojami, kad aplinka aplink automobilį ir jo vidus yra nuolat filmuojami ir įrašai yra saugomi įmonės serveriuose.

Jis teigė, kad pats galėjo matyti, kuo žmonės užsiima šalia savo automobilių. Vieni dirba ūkio darbus, skalbia ar žaidžia su vaikais. Pasitaikydavo ir imtymių akimirkų.

Taigi, „Tesla“ automobilių savininkai yra tarsi realybės šou dalyviai – šou, kuris niekada nesibaigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.