Po milžiniško radinio – retų klasikinių automobilių aukcionas: kolekcijoje – ypatingi šedevrai

Kitą mėnesį automobilių entuziastai turės galimybę įsigyti retą „Lancia B24 Spider America“ po to, kai Olandijos sandėliuose ir apleistoje bažnyčioje aptiktas įspūdingas 230 klasikinių automobilių parkas bus parduodamas aukcione.

Olandijoje aptiktas įspūdingas 230 klasikinių automobilių parkas.<br>„Gallery Aaldering“ nuotr.
Olandijoje aptiktas įspūdingas 230 klasikinių automobilių parkas.<br>„Gallery Aaldering“ nuotr.
Olandijoje aptiktas įspūdingas 230 klasikinių automobilių parkas.<br>„Gallery Aaldering“ nuotr.
Olandijoje aptiktas įspūdingas 230 klasikinių automobilių parkas.<br>„Gallery Aaldering“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2023, 8:47 AM

Pasak aukciono organizatorių, klasikinių automobilių automobilių kolekcija priklausė 82 metų Dordrechto miesto verslininkui Adui Palmenui, kuris automobilius pradėjo kolekcionuoti prieš 40 metų. Manoma, kad jų vertė siekia milijonus eurų.

Pranešama, kad dėl prastos A.Palmeno sveikatos būklės jis nebegalėjo išlaikyti transporto priemonių, todėl jas neseniai įsigijo Nico ir Nicko Aalderingų valdoma automobilių prekybos bendrovė „Gallery Aaldering“. Šio sandorio suma nėra skelbiama.

„Palmen Barnfind Collection“ (liet. Palmeno daržinės radinių kolekcija) bus parduodama gegužės 19 d. Nyderlanduose „Gallery Aaldering“ ir „Classic Car Auctions“ organizuojamame aukcione.

„Ši kolekcija yra išties unikali galimybė automobilių entuziastams ir kolekcininkams visame pasaulyje praplėsti savo kolekciją“, – pranešime spaudai teigė Aalderingai.

„Labai džiaugiamės galėdami „Classic Car Auctions“ aukcione parduoti šiuos automobilius ir nekantriai laukiame susidomėjimo šia kolekcija“, – pridūrė automobilių savininkai.

Penktadienį „Gallery Aaderling“ rinkodaros vadovas Carlo Te Lintelo CNN sakė, kad A.Palmeno turtas, kurį sudaro baltas „Mercedes 300 S“ kabrioletas, mėlynas „Ferrari 365“ ir kuklus „Alfa Romeo Spider“, buvo griežtai saugoma paslaptis.

Iki kol praėjusiais metais jo didžiausiame sandėlyje kilo gaisras. Greitas ugniagesių reagavimas neleido automobiliams užsiliepsnoti.

Manoma, kad A.Palmenas labai vertina automobilius bendrai, o ne konkrečias jų markes. Daugelis modelių, įskaitant „Maserati“, „Jaguar“, „Aston Martin“, BMW ir „Facel Vegas“, yra nepriekaištingos būklės, teigė C.T.Lintelo.

„Šie automobiliai yra puikios būklės ir labai įvairūs. Dažnai tenka matyti, kad žmonės, kolekcionuojantys tokius automobilius kaip „Mercedes Benz“, „Jaguar“ ar BMW, daugiausia dėmesio skiria vienai markei.

A.Palmenas kolekcionavo ne tik brangius ar išskirtinius automobilius, jis pirko viską, kas jam atrodė gražu“, – sakė C.T.Lintelo.

„Šioje kolekcijoje yra labai ypatingų automobilių. Pavyzdžiui, „Lancia B4 Spider America“. Tam, kad įsivaizduotumėte, vien tik šis automobilis bus parduotas už 600–700 tūkst. eurų.

Jie labai reti, jų pagaminta tik pora. Jei jų būklė ideali, jie gali būti parduoti už 1 mln. eurų“, – pridūrė jis.

Automobiliai buvo jo gyvenimas

Pasak to paties C.T.Lintelo, apie kolekciją lieka daug neatsakytų klausimų, tačiau A.Palmeno sveikatos būklė yra per sudėtinga, kad jis galėtų papasakoti savo istoriją.

„Turime šimtus klausimų apie tai, kodėl jis pradėjo kolekcionuoti. Automobilius gaubia tiek daug paslapčių, nes jis negali į juos atsakyti. Tai labai liūdna“, – sakė „Gallery Aaderling“ rinkodaros vadovas.

Tačiau yra vienas dalykas, kuriuo jis tiki: automobiliai buvo A.Palmeno aistra.

„Jis gyveno sandelyje ir neprabangiai. Automobiliai buvo jo gyvenimas. Norime pagerbti jo palikimą, nes tai buvo visas jo gyvenimas.

„The Gallery Aaldering“ įsigijo automobilius, bet mes nusprendėme šią kolekciją jo garbei pavadinti jo vardu“, – pasakojo C.T.Lintelo.

Parengta pagal edition.cnn.com medžiagą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.